Gledaš vijesti iz kategorije: GaSTro kantun

Gastronomska manifestacija "Okusi i oblici meda" ovaj petak u Kučinama

Program manifestacije obuhvaća...

Program manifestacije obuhvaća...

Oš' kolač diže splitsko slastičarstvo na novu razinu

Znate sve one divno sređene slastičarnice na koje naletite u Parizu ili Londonu? Pa sa sjetom pomislite zbog čega nečeg takvog nema kod nas. E pa čekanju je došao kraj...

Znate sve one divno sređene slastičarnice na koje naletite u Parizu ili Londonu? Pa sa sjetom pomislite zbog čega nečeg takvog nema kod nas. E pa čekanju je došao kraj...

U Vinskom podrum uživanje uz zvuke jazza i bluesa

Feštu “Vinski podrum” u Dioklecijanovim podrumima Slobodna Dalmacija je prije pet godina pokrenula kao živi nastavak, svjedočenje i promociju te nove lijepe velike vinske priče u Hrvata. Kako će na fešti biti ove godine?

Feštu “Vinski podrum” u Dioklecijanovim podrumima Slobodna Dalmacija je prije pet godina pokrenula kao živi nastavak, svjedočenje i promociju te nove lijepe velike vinske priče u Hrvata. Kako će na fešti biti ove godine?

U subotu se održava 12. “Fešta o’boba”

Ekipe zainteresirane za pripremanje jela na ovogodišnjoj Fešti o' boba mogu se prijaviti...

Ekipe zainteresirane za pripremanje jela na ovogodišnjoj Fešti o' boba mogu se prijaviti...

PUNA USTA OTOKA - Sajam otočkih proizvoda u Splitu

U posljednje su vrijeme svima puna usta otoka...

U posljednje su vrijeme svima puna usta otoka...

Gastro tura Azijom ovog petka u Matonija

Ionako kreativni vlasnici konobe nedavno su se vratili iz Azije, pa su za svoje goste odlučili pripremiti slijedove u kojima će ispreplesti japanske, kineske i tajlandske okuse.

Ionako kreativni vlasnici konobe nedavno su se vratili iz Azije, pa su za svoje goste odlučili pripremiti slijedove u kojima će ispreplesti japanske, kineske i tajlandske okuse.

Tea Mamut uskoro otvara Oš' kolač

Poznata splitska slastičarka Tea Mamut, još prije nekoliko mjeseci napustila je restoran 'Perivoj', a danas je konačno otkrila svoje daljnje planove.

Poznata splitska slastičarka Tea Mamut, još prije nekoliko mjeseci napustila je restoran 'Perivoj', a danas je konačno otkrila svoje daljnje planove.

Ugostitelji iz centra se udružili u kolektiv 'SplEat'

U moru dotjeranih i novootvorenih objekata, prenamjenjenih caffe barova, starih konoba s novim koricama jelovnika teško je napraviti i zanimljivo prezentirati neku zaokruženu gastro priču...

U moru dotjeranih i novootvorenih objekata, prenamjenjenih caffe barova, starih konoba s novim koricama jelovnika teško je napraviti i zanimljivo prezentirati neku zaokruženu gastro priču...

'Luka' sa sladoledima useljava u bivši 'Paradox'

Poljak Luka Klimczak, koji je svojim sladoledima i kolačima uzdrmao uspavano tržište slasticama u Splitu, širi poslovanje i useljava se prostor u kojem je donedavno uspješno radio 'Paradox'.

Poljak Luka Klimczak, koji je svojim sladoledima i kolačima uzdrmao uspavano tržište slasticama u Splitu, širi poslovanje i useljava se prostor u kojem je donedavno uspješno radio 'Paradox'.

Tjedna restorana: nikad veći izbor u Splitu – mljac!

Nacionalna gastro akcija 'Tjedan restorana' u sklopu koje objekti nude tri slijeda hrane (i ponegdje čašu vina ili aperitiv) za 100 kuna, ove godine konačno je izazvala nešto veći interes splitskih ugostitelja.

Nacionalna gastro akcija 'Tjedan restorana' u sklopu koje objekti nude tri slijeda hrane (i ponegdje čašu vina ili aperitiv) za 100 kuna, ove godine konačno je izazvala nešto veći interes splitskih ugostitelja.

Kraljica tuna - zvijezda vikenda u Zadru!

Posebna poslastica bili su japanski sushi majstori koji su pripremali i za degustaciju odmah nudili sushi specijalitete izrađene pred posjetiteljima od svježe tune...

Posebna poslastica bili su japanski sushi majstori koji su pripremali i za degustaciju odmah nudili sushi specijalitete izrađene pred posjetiteljima od svježe tune...

Najbolje talijanske božićne delicije chefa nositelja Michelinovih zvjezdica u Dioklecijanovoj palači

Dvostruki nositelj Michelinove zvjezdice, poznati talijanski chef...

Dvostruki nositelj Michelinove zvjezdice, poznati talijanski chef...

Gastro Get Festival: To je Advent s mirisom i okusom Dalmacije

Kad već nisu ni kreativni ni sposobni gradski 'event manageri' koji za to primaju velike plaće, Uje, O'Zlata, Bajamont, Mazgoon, Galerija, Pikulece i Nadalina udružili su snage...

Kad već nisu ni kreativni ni sposobni gradski 'event manageri' koji za to primaju velike plaće, Uje, O'Zlata, Bajamont, Mazgoon, Galerija, Pikulece i Nadalina udružili su snage...

Splitski Čili Maraton + ORTTA u klubu Kocka

U subotu, 12.11., u 18 sati u Klubu Kocka održat će se Čili Maraton u organizaciji Koalicije Udruga Mladih i Jute spize.

U subotu, 12.11., u 18 sati u Klubu Kocka održat će se Čili Maraton u organizaciji Koalicije Udruga Mladih i Jute spize.

O'Hara se otvara u Judinom drvu!

Ako sve bude u redu, Split će iduće godine dobiti svoju O´Haru u prostorima alternativne scene, klubu Judino Drvo. Jako se veselim tom otkačenom prostoru. Ima neku posebnu energiju iako je van svega

Ako sve bude u redu, Split će iduće godine dobiti svoju O´Haru u prostorima alternativne scene, klubu Judino Drvo. Jako se veselim tom otkačenom prostoru. Ima neku posebnu energiju iako je van svega