Evo što je pripremila vrijedna ekipa Dalmacija Wine Expo-a

Kada je proljeće već u punom jeku, što može biti ljepše od druženja s vinima i njihovim autorima? Krajem travnja, 22. i 23. 04. održava se sedmi Dalmacija Wine Expo - najveći eno-gastro događaj u Dalmaciji. Iznad omiljene splitske plaže Bačvice, u Hotelu Park, okupit će se vodeći hrvatski proizvođači vina, delikatesa i maslinovih ulja, a posjetit će ih predstavnici vrhunskih restorana i hotela, top kuhari i ugledne osobe kulturnog i političkog svijeta.

Dalmacija Wine Expo tradicionalno njeguje i razvija poslovnu kulturu vinskog biznisa. Poslovni će posjetitelji imati priliku uz obaveznu prethodnu najavu besplatno posjetiti vinski sajam.  Na jednome će mjestu moći probati vina većine vodećih hrvatskih vinara, procjenjivati kvalitetu i možda obogatiti svoje vinske liste. Umjesto putovanja od Iloka do Međimurja, od Istre do Južne Dalmacije, šetajte našom salom u kojoj će vinari imati priliku komunicirati s F&B managerima, sommelierima, predstavnicima restoratera, ugostiteljima, chefovima, distributerima, izvoznicima, specijaliziranim novinarima i vinskim blogerima te kreirati nove poslovne veze.

Posebnost ovogodišnjeg Dalmacija Wine Expo-a i razlog zašto je došetao do vas, njegova je usmjerenost prema građanstvu i posjetiteljima. Sam je događaj pun zanimljivosti za sve prave ljubitelje vina i one koji se tako vide u budućnosti. Osim samog izlagačkog dijela, sajam obiluje raznim radionicama i popratnim događanjima po kojima je već stekao reputaciju. Čitav niz zanimljivih tema očekuje znatiželjnije posjetitelje. Uz stručne predavače pred vama će se smjenjivati nizovi vina za kušanje kakve je rijetkost zateći na jednom mjestu. Premijerno kušanje odležanih plavaca, pregled hrvatskih pjenušaca i kušanje velikih bijelih vina samo su neke od tema koje nikako ne treba propustiti. Tu su i nezaobilazne Zvijezde kuhinje, manifestacija koja postiže izuzetan uspjeh i ove godine obećava zadovoljstvo. Pet vrhunskih chefova  pet vrhunskih restorana donose vrhunsku gastronomiju po pristupačnim cijenama.

Samo tjedan dana nakon Splita, zabavni dio Dalmacija Wine Expo-a nastavlja se u prekrasnoj Makarskoj.  29. i 30. travnja 2016. u sklopu  Wine & Fun Days-a, na Kačićev trgu posjetitelje očekuju vina probranih vinara, i delicije po promotivnim cijenama, te mnoštvo zabavnog sadržaja i koncerata. Sudjelovanje je besplatno i svi su pozvani.