Food Truck na čelu s etabliranim chefom predstavit će domaće street food specijalitete u Splitu

Mastercard Food Truck u suradnji s jednim od najboljih hrvatskih kuhara, Marinom Medakom, ove godine je obišao četiri hrvatske priobalne destinacije, a turneju će nastaviti u Splitu 3. i 4. kolovoza od 16 do 22 h na Bačvicama. To je još jedna postaja ljetne turneje koja će ovog vikenda Splićanima i njihovim posjetiteljima pružiti nezaboravno gurmansko iskustvo.

Posebno vozilo Mastercard Food Truck, u kojem će voditelj zagrebačkog restorana RougeMarin i etablirani chef Marin Medak pripremati pomno odabrane nacionalne delicije, smjestit će se u Splitu, na plaži Bačvice, gdje će stanovnici i posjetitelji moći uživati u privremeno obogaćenoj street food ponudi grada. Menu će uključivati sporo pečenu janjetinu, komišku pogaču, juneći burger u brioche pecivu, peka sendvič s konfitiranom tunom i pileće ražnjiće.

„Stvaranje novog jela je uvijek iznova izazov koji vas ne ostavlja ravnodušnim pa je tako i s ovim jelima koja sam osmislio naslanjajući se na našu mediteransku tradiciju, lokalne namirnice i tehnike kuhanja koje sam iskoristio i presložio u street food dimenziju jela. Današnji užurbani stil života nas tjera da nešto s nogu, usput pojedemo pa kad je već tako zašto ne bismo jeli zdravo, ukusno i ispravno skuhano“, rekao je Marin Medak, koji je nakon Pule, Rijeke, otoka Paga i Šibenika, Split odabrao za završetak svoje kulinarske priče.

Poseban razlog za uživanje u ovom gastronomskom iskustvu imat će korisnici Mastercard® i Maestro® kartica koji ostvaruju 15% popusta i dobivaju posebnu kuharicu Food Truck Road Trip.