Manje od dva tjedna do Dalmacija Wine Expa

Još samo dva tjedna dijele nas od najvećeg eno–gastro festivala Dalmacije, Dalmacija Wine Expa. Po šesti puta za redom, okupit će gotovo sve vodeće proizvođače vina, delikatesa i maslinovih ulja, predstavnike vrhunskih restorana i hotela, top kuhare, te uglednike poslovne, političke i kulturne scene.

Tako će 24. i 25. travnja 2015. u Splitu – Hotel Radisson Blu – svi posjetitelji moći uživati u vinima prestižnih vinara iz cijele Dalmacije te nekolicini najkvalitetnijih iz svih drugih vinskih regija Hrvatske i inozemstva.

Poseban naglasak stavljen je na poslovni segment festivala. Iz tog razloga, prvi dan od 11 – 15 h rezerviran je isključivo za poslovne posjetitelje, te će vinari imati priliku neometano komunicirati s više od 100 akreditiranih F&B managera, sommeliera, predstavnika restoratera, ugostitelja, chefova, distributera, izvoznika,  specijaliziranih novinara i vinskih blogera i uspostaviti nove poslovne veze.

Kako je ukazivanje na nužnost kontinuirane edukacije jedan od ciljeva festivala, oba dana festivala popraćena su nizom zanimljivih predavanja i radionica. Od premijernog kušanje selekcije ponajboljih plavaca s cijenjenih položaja širom Dalmacije, poput Dingača ili Ivana Dolca, s ciljem procjene kvalitete, stila i potencijala za odležavanje 2012. godišta, preko Furešta u Dalmaciji, radionice  koja uzima neke od najpoznatijih i najraširenijih svjetskih sorti - kao što su chardonnay, merlot, grenache, cabernet sauvignon, syrah...

I promatra kako su se udomaćile na različitim lokacijama u Dalmaciji, što su dobile, što izgubile, te kakav im je potencijal, pa sve do interaktivne radionice u organizaciji Wine Academy Croatia koja odgovara na pitanje zašto je važno isticati godine berbe na vinskoj listi, gdje će polaznici imati priliku slijepo kušati 6 uzoraka vina i detaljno ih analizirati uz pomoć WSET sistematskog pristupa kušanju.

Popis ostalih radionica, kako i detaljni program ovogodišnjeg Dalmacija Wine Expa pogledajte na službenoj stranici festivala.