Marija Lulić proglašena vitezom kulinarstva

Prvog dana 'Bisera mora' već u 11h je zapoĉelo školsko timsko natjecanje srednjih i viših ugostiteljskih škola u kategoriji:

NACIONALNA KUHINJA - PREDJELO, GLAVNO JELO I DESERT. Natjecanje je trajalo do 18h.

Odrţana je radionica za osnovnoškolce OŠ Supetar na temu „ Zdravi sendviĉi“, na kojoj su djeca od zdravih namirnica koje su bile servirane ispred njih radila sendviĉe. Na taj se naĉin htjelo djeci ukazati na vaţnost zdrave prehrane i stvoriti im naviku za istom.

Posjetitelji su imali priliku kušati delicije Konobe Turanj te uţivati u COOKING SHOW-u Taverne Riva gdje su pripremljeni ukusni njoki s grancigulom.

U popodnevnim satima su odrţana dva okrugla stola na teme: Ţene otoka kao poduzetnice u funkciji turizma te Gastronomija kao pokretaĉ PPS ponude u projektu Hrvatska 365.

Moderator je bio gospodin Jozo Vrdoljak.

U 19.30 h je odrţano sveĉano otvaranje i proglašenje pobjednika školskog timskog natjecanja pod struĉnim vodstvom našega Ćubija. Govor su odrţali:

Miro Bogdanović – predsjednik Saveza kuhara mediteranskih i europskih regija

Ivana Marković -  gradonaĉelnica Supetra

Ive Cvitanić – predsjednik TZ grada Supetra

Marion Duţić - vlasnik hotela Svpetrus hotela

Za viteza kulinarstva je proglašena Marija Lulić.

Svojim dolaskom nas je poĉastio gradonačelnik grada Splita Ivo Baldasar, koji je zajedno sa suprugom odsjeo u Svpetrvs hotelima.

Uzvanici su uţivali u veĉeri dobrodošlice pod nazivom Okusi i mirisi otoka Braĉa dok je prvi dan Biser mora završen u restoranu Roso na Junior Chef's party-u.