Oš' kolač diže splitsko slastičarstvo na novu razinu

Znate sve one divno sređene slastičarnice na koje naletite u Parizu ili Londonu? Pa sa sjetom pomislite zbog čega nečeg takvog nema kod nas. E pa čekanju je došao kraj jer od od srijede otvara se ''Oš kolač'' slastičarnica koju u potpunosti potpisuje Tea Mamut.

Otvaranje vlastite slastičarnice za Teu je bio jedini način da svoje iskustvo i snove prenese u stvarnost i tu ljubav prema slasticama podijeli s ljudima koji gaje istu ljubav prema slatkom. Odlučila je slijediti svoj san i sada je sigurna da je na pravom putu.

Jedna od najpoznatijih mladih slastičarki u Hrvatskoj, Tea Mamut završila je prestižnu kulinarsku akademiju u New Yorku: Culinary Institute of America, poznatu i kao „kulinarski Harvard“, na kojem je diplomirala menadžment slastičarstva i pekarstva.

Slastičarnica Oš kolač u ponudi ima  stalnu postavu kolača i torti, a izmjenjivat će se i sezonska ponuda slastica, ovisno o ponudi svježeg voća lokalnih proizvođača.

Svi deserti su ručno rađeni u proizvodom dijelu slastičarnice, bez praškastih proizvoda, isključivo s originalnim domaćim sastojcima kupljenim od malih proizvođača po cijeloj Hrvatskoj, a recepti većine kolača bazirani su na slatkim okusima djetinjstva, u kojima su prisutne svima znane kombinacije sastojaka. Tea i O’š kolač su uspjeli proširiti temeljene okuse i razviti nove i modernije slastice, ispričane na O’š kolač način.

U stalnoj postavi su torte – Štorija o’ palačinki s vanilijom ili lješnjakom, Zdravku i Tortu o’sira, kolači- Šinjorina malina, Šjor limun, Buža, Pari krempita, Barba Čičak, Čikolata  i Tonka u čašici, te nezaobilazni  keksi – Čoko kuki, Kukiriki, Deboto zdravi kuki, Slatko o’mendula…

Svoju inspiraciju Tea pronalazi u samim sastojcima za kolače, pri čemu se vješto poigrava njihovim kombinacijama u slatko- kiselim ili svježe- kremastim verzijama. Pritom pazi da postigne savršen balans svih sastojaka tako da niti jedan okus ne dominira, nego da se prožmu u jednu, novu ukusnu i osvježavajuću cjelinu.

Slastičarnica O’š kolač je uređena u vintage stilu s prevladavajućim pastelnim bojama, pri čemu nenametljivi i pažljivo probrani detalji podsjećaju na bakin stol i  čipkom ukrašen namještaj, dok je cijela komunikacija bazirana na splitskom slengu: oš ist, oš pit…

Slastičarnica se sastoji od dvije cjeline: proizvodnje koja zauzima tri puta veći prostor od uslužnog dijela za goste, koji je predviđen za otprilike 10-ak ljudi. U vanjskom dijelu slastičarnice prilagođene su klupe na kojima će ljudi, pogotovo ljeti, rado sjesti i pojesti kolač.
 

Lokacija: Ćiril-Metodova 4

Radno vrijeme: od ponedjeljka do subote, od 8-22 sata. Nedjeljom zatvoreno

Foto: Oš' kolač