Posjetite 11. Sajam pršuta u Sinju

11. "Nacionalni sajam pršuta i trajnih suhomesnatih proizvoda, s međunarodnim sudjelovanjem", održava se u Sinju 19.-20.ožujka, 2016.godine, u prostoru hotela Alkar.

19.03.2016. Nacionalni sajam pršuta  - prvi  dan Sajma

SUBOTA: IZLAGAČKI PROGRAM  /  EDUKATIVNI PROGRAM / OKRUGLI STOLOVI
09:00  DOLAZAK IZLAGAČA
10:00  SASTANAK I PREDSTAVLJANJE ŽENA I PODUZETNICA SA RURALNOG PODRUČJA/ MOGUĆNOSTI I PRILIKE)
11:00  KULTURNO UMJETNIČKI PROGRAM
11:30  SVEČANO OTVARANJE SAJMA PRŠUTA
U sklopu  Sajma biti će  organizirani okrugli stolovi, predavanja i predstavljana  s temama:  
12:15    Predstavljanje programa: Vladine- resorna ministarstva i druge institucije, udruženja i komore, banke i fondovi, Razvojni programi Splitsko- dalmatinske županije i grada Sinja
12:45    Program ruralnog razvoja i mogućnosti financiranja – Ministarstvo poljoprivrede
13:15    Prezentacija aktualnih mjera za gospodarstvo – HBOR
13:30    Promocija oznaka Kvalitete HGK-Kako steći pravo uporabe oznaka «Hrvatska kvaliteta» ili «Izvorno hrvatsko» - HGK – Županijska komora Split
14:00   Hrvatsko svinjogojstvo i proizvodnja pršuta – HPA
14:30   Klasteri kao model  udruživanja- primjeri dobre prakse – Klaster „Kolo“
15:30   Sastanak i prezentacija Lokalnih akcijski grupa (LAG) sa područja srednjeg i južnog Jadrana – Strategija LAG-a CK
-Tehnologija  proizvodnje, obrade,  sušenja pršuta i mogućnosti plasmana pršuta
-Predstavljanje proizvodnje i mogućnosti plasmana pršuta
-Kulturni i zabavni program za posjetitelje i izlagače 

NATJECATELJSKI PROGRAM U SKLOPU SAJMA                                                                       
Izabir  najorginalniji hrvatski tradicionalni proizvod (ocjenjivanje po odabiru komisije)

2.dan- 20.03.2015. NEDJELJA

10:00 SAJAM OTVOREN ZA POSJETITELJE
1 Izložba pršuta i suhomesnatih proizvoda
2 Prezentacija sira
3 Prezentacija autohtonih prehrambenih proizvoda i vina
4 Prezentacija tradicijskih proizvoda
11:30  KULTURNO UMJETNIČKI PROGRAM
13:30  DEGUSTACIJA  PRŠUTA
14:00  PROGRAM  ZATVARANJA SAJMA
-  Promocija najbolje ocijenjenih pršuta
-  Kulturno umjetnički program
-  Proglašenje rezultata natjecanja
-  Proglašenje pobjednika