Iznimno popularna gastro manifestacija Tjedan Dobre hrane ovog vikenda gostuje u City Centeru one Split.
Posjetitelji će moći besplatno sudjelovati na kulinarskim radionicama najboljih hrvatskih chefova, degustirati hranu te isprobati i kupiti mnogobrojne delicije najboljih malih i velikih proizvođača domaće hrane.
Program:
SUBOTA
11:00h Cordon Bleu pastry chef Tereza Alabanda / CREME DE LA CREME PATISSERIE /
Slastica bezgrješno zadovoljstvo
12:00h Ante Udovičić / PARADIGMA /
Moderna mediteranska kuhinja
13:00h Ivan Nikolić i Marko Grcić / CHOPS GRILL /
Marinirani janjeći kotleti
14:00h Ivana Čuljak Lošić / BOKERIA /
Zimski menu
17:00h Zoran Delić i Mišel Tokić / PODRAVKA /
Subotnji meni: od juhe do deserta u 45 minuta:
Krem juha od bundeve sa sjemenkama / Krem juha od gljiva
Ječam s povrćem i crvenim radičem /
File brancina (lubina) punjen blitvom i škampima
Cheesecake s umakom od vanilijie i jagodama
18:00h Frane Šerka / F DE MAR /
More – Dalmacija
19:00h Nenad Đurašinović / BEPA! /
NEDJELJA
11:00h Marijo Čepek i Saša Vranić, chef restorana i Mirjana Pilipović, chefica slastica / ART GOURMET KALELARGA /
Maruni
12:00h Goran Dedić – Žanko / BRASSERIE ON 7 /
Gourmet burgeri
13:00h Goran Marunčić / KAŠTIL SLANICA /
Gusarska plata – jela omiške stine, mora i Cetine
14:00h Onat Ozyurt / KEBAP&MEZE BAR İŞTAH /
Turske delicije
17:00h Zoran Delić i Mišel Tokić / PODRAVKA /
Nedjeljni meni: od juhe do deserta u 45 minuta:
Krem juha od cvjetače i brokule / Krem juha od zelenih i bijelih šparoga
Svinjski file punjen paštetom od kikirikija u umaku od gljiva / Gratinirani pire krumpir
Chococake u umaku od pudinga čokolada – naranča
18:00h chef Dario Mihovilović & vlasnik Mario Matijašević / DUJE /
Riblji menu
19:00h Sanjin Braco i Hrvoje Zirojević / KADENA – LAGANINI /
Tatar od jadranske tune u čipsu od krumpira, pljukanci sa kozicama i tartufom, poširano jaje aromatizirano sa bijelim tartufom na kremi od kuhanog češnjaka i kokosa sa uljem vlasca i čipsom od pršuta te jelo iznenađenja