U subotu se održava 12. “Fešta o’boba”

Pripreme za ovogodišnju gastronomsko – zabavnu manifestaciju Fešta o' boba, koja će se održati u subotu, 13. svibnja u Kaštel Kambelovcu, već su započele, kao i prijave zainteresiranih za kuhanje jela od boba i sa bobom.

Fešta o' boba jedno je od najvećih gastronomsko – amaterskih događanja u Dalmaciji, koja svake godine na Brcu u Kaštel Kambelovcu okupi nekoliko tisuća gostiju te nekoliko desetaka ekipa koje pripremaju jela .

Pripremanje jela je natjecateljskog karaktera, no posebnih propozicija nema jer svaka ekipa može pripremati jela po svom izboru i na način koji sami odaberu, važno je da jedna od glavnih namirnica bude upravo bob. Jela se mogu pripremati na samom kambelovskom brcu, gdje se fešta održava, a mogu se donijeti i već pripremljena.

Ekipe koje pripremaju jela na Brcu, okupljaju se već u jutarnjim satima te u veseloj atmosferi  i uz razmjenu iskustava, kuhaju svoja jela.

U poslijepodnevnim satima, s početkom u 17 sati, degustiraju se jela, a sve što je skuhano, uz prigodne cijene, mogu kušati i svi gosti koji pristignu. O najboljim jelima pripremljenim za ovu prigodu, odlučuje stručni ocjenjivački sud.

Ekipe zainteresirane za pripremanje jela na ovogodišnjoj Fešti o' boba mogu se prijaviti do četvrtka, 11. svibnja u udrugu Fešta o' boba u Kaštel Kambelovcu osobno ili putem poziva na broj mobitela 098/490-323.