Večera o’ paprika

18.12. ove godine u restoranu Libar održat će se fešta u slavu ljutih paprika. Druženje starta oko 19h.

Oko 21h slijedi glavni dio, ljuta večera.  Svaki pijat sadrži ukupno 5 super ljutih paprika i jedan cayenne kao sredstvo eliminacije onih koji nisu sigurni u sebe.

Pravila, bon-ton i detalji za večeru:
- večera starta  u 21h
- svi sudionici će dobiti  složenu večeru od super-ljutih paprika.
- korištenje pinjura (vilice) je poželjno tako da rukama ne dirate polovice paprika ili ulje u kojima su se marinirale
-oni koji malo sumnjaju u sebe mogu krenuti s Cayenne red paprikom koja je umjerene srednje ljutine.

Sve paprike na pijatu su:
0 – Cayenne (> 50 000 shu / wiki)
1 – Habanero (> 300 000 shu / wiki)
2 – Infinity (> 1 000 000 shu / wiki)
3 – Ghost (Bhut jolokia) (> 1 040 00 shu / wiki)
4 – Trinidad Scorpion (> 1 400 000 shu / wiki)
5 – Carolina Reaper (> 1 500 000 / wiki)

Reaper će biti izdvojen i označen na pijatu tako da njega možete ostaviti za kraj.

 Svakog natjecatelja čeka čaša bilog vina i čaša mlijeka. Vino je dopušteno za konzumaciju, ali ne i mlijeko. Tko posegne za mlijekom bit će odmah diskvalificiran.

Za vrijeme večere od natjecatelja se očekuje bon-ton za stolom uz iznimku da su psovke dopuštene. Skakanje, lupanje, bacanje s štekata u more može samo umanjiti ocjenu i šansu za pobjedom.

Pobjednik je onaj koji:
– ostane zadnji sjediti za stolom
– zadnji posegne za čašom mlijeka
– ne baci se s štekata

Ukoliko stvari budu izjednačene, ocjenjuje se generalni dojam. Pobjednik će biti onaj koji je pojeo paprike s najviše stila. Nije vikao, plakao, psovao, skakao, tukao publiku… Ako nekim slučajem bude više takvih idu u rundu pripetavanja gdje će im biti ponuđeno još ljutih paprika za uživanje. Tko ostane zadnji, pobjednik je.

Uvjeti:

– Natjecatelj mora biti punoljetan i svjestan da nitko od organizacije, ‘Juta Spiza i caffe bar LIBAR ne odgovaraju za srčane udare. Ukoliko niste najbolje s zdravljem, radije preskočite ovo natjecanje.

– Svi natjecatelji plaćaju upisninu od 50 kuna, koja ide u fond za finalnu nagradu. Svi natjecatelji isto tako samom prijavom i plaćanjem upisnine dobiju na poklon specijalnu seriju FURIJE (reaper only) u trendy pakiranju!.

Nakon proglašenja pobjednika i završetka formalnog dijela večere pozvani ste svi da ostanete na druženju i nastavite degustaciju ljutih umaka, paprika uz mesni kanape (kobasice) za sve.

Juta Spiza će podebljati nagradni fond, tako da pobjednik odlazi kući s pozamašnom svotom s kojom sutra ujutro može brisati suze na WC-u.

Prijave u inbox ili na jutaspiza@gmail.com . 
jutaspiza.com