A ko je ugasija muziku?

Festivali Enter, Discoteque Riva i Atlantis po svemu sudeći odlaze u povijest! Višednevne manifestacije koje su prethodnih sezona Split od tranzitnog grada pretvorile u jednu od rijetkih party metropola na našoj obali ugasile su se gotovo istovremeno. Stoga smo sva tri organizatora kontaktirali s jednostavnim upitom:
"Zbog čega ove godine pauzirate i postoji li šansa da se u budućnosti festival ponovno pokrene?"

Iako smo svima njima posljednjih godina pružali maksimalnu moguću podršku, a split.com.hr ih je kao medijski promotor pratio koliko god je bilo potrebno, naletjeli smo na zid odbijanac, a dobiti rečenicu komentara bila je nemoguća misija.
Kratak odgovor dobili smo tek od Pere Fullhousea, po čijoj ideji je 2010. godine na Rivi organiziran sjajan party DJ-a Carla Coxa nazvan Discoteque Riva, te prošle godine nešto manje uspješano drugo izdanje "Rive" s DJ setom Faithlessa kao headlinerima.
- Ja nisam dobio dozvolu. Moj bivši partner je. Ne znam hoće li uspit organizirat Discoteque Rivu ove godine - bilo je sve što je Fullhouse htio reći na ovu temu, jer se usredotočio na svoj novi projekt kojeg radi na Bačvicama. No gradske 'ćakule' kažu kako je njegov bivši partner dobio pozitivan odgovor od Grada i kako bi se Riva ipak mogla održati.
 
No zato festivali Atlantis i Enter imaju svaki svoje muke. Prvi ni uz silan trud i sav mogući PR nije uspio doći do kritičnog broja publike koji je dovoljan da festival na tvrđavi Gripe postane financijski održiv, pa je bilo i logično da ga se u tišini ugasi. Festival kojem line up za prosječnog Splićanina vrišti od nepoznanica jednostavno nije ni imao veliku šansu za uspjeh.
 
No zato je prava šteta Entera, festivala koji je dovodio komercijalne inozemne house DJ zvijezde, ali i koji je imao zaista lošu karmu. Već prve godine vjetar im je urušio pozornicu, da bi druge godine najveća zvijezda Axwell zbog bolesti uz nekoliko gaža otkazao i svirku na Bačvicama. Vrlo je izgledno da je Enteru ponestalo kovanica za organizaciju, no on je i jedini od tri ugašena projekta za kojeg vjerujemo kako bi mogao ponovno "uskrsnuti" jer imao je ono što je neophodno za uspjeh – brojnu publiku.