Hvala Šukeru što je konačno rekao istinu

Davor Šuker, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, izjavio je kako će i u narednim utakmicama nacionalna nogometna vrsta nastaviti zaobilaziti sve ostale gradove u Hrvatskoj te će sve svoje utakmice igrati na Maksimiru. "U Splitu nas vrijeđaju, u Osijeku nas ne vole"  - rekao je "The Brand" Šuker prilikom posljednjeg doručka s medijima kojeg prakticira svaki tjedan.

I napokon je netko rekao istinu. U svakom slučaju je bolje čuti direktno ovu okrutnu činjenicu, nego slušati uvijek iste ofucane floskule o prokletstvu Poljuda, nedostatku brojača ulaznica, sigurnosnim uvjetima, volji reprezentativaca... Ovo je prvi put da jedna službena osoba, štoviše, sam predsjednik HNS-a (ma koliko god on bio predsjednik samo na papiru) jasno kaže kako je jedan grad "hrvatskiji" od ostatka naše domovine. The Brand je u mikrofon rekao ono što se inače priča po hodnicima u Rusanovoj. Ono što se inače govori kroz ciničan podsmijeh vladara hrvatskog nogometa dok punih ustiju žvaču masnu janjetinu na račun saveza. I hvala the Brandu što je, ničim izazvan, odlučio prestati praviti budale od navijačkog puka.

Ono u čemu je the Brand pogriješio je što je izjednačio sebe, Mamića, Štimca i ostale sudionike gore spomenutog prežderavanja s našom reprezentacijom. Naime, the Brand, Split, Osijek, Rijeka i ostali gradovi vole reprezentaciju, ali ne vole tebe i tvoje gazde. Pitaš se zašto, the Brand? Zato što skoro 20 godina traje bezobrazno laganje, manipuliranje i zavlačenje Dalmacije i Splita. Zato što 20 godina grad s najboljom, najvjernijom, najkonstantnijom i najglasnijom publikom u državi dobiva mrvice.

Imali ste Brazil, reći će the Brand. Imali ste Nizozemsku. DAO SAM VAM proslavu 100. godišnjice. Ali, the Brand, nemoj suditi ljude po sebi! Ako ti ne shvaćaš da si Mamićeva marioneta, ne znači to da i Dalmatinci imaju isti problem. DAO si nam 100. godišnjicu, a Marković nam je DAO Brazil samo zato što su u vrijeme tih utakmica jahte vaših šefova bile privezane puno bliže Splitu nego Zagrebu. Zato što je u to vrijeme u metropoli bilo jedva toliko ljudi da svi zajedno napune stadion. DALI ste nam prijateljske, nebitne utakmice u kojima su igrale razne pokusne postave naše reprezentacije protiv kud i kamo kvalitetnijih protivnika, što se sasvim lijepo uklopilo u legendarno prokletstvo Poljuda.

A vama i REPKI Dalmatinci, Slavonci i ostali su dali kilometre puta po cijelom svijetu, tisuće kuna troškova, svoje živce i svoje glasnice... I znaj, Davore the Brand, da Split pamti tvoj srednji prst prema poljudskom sjeveru. I umjesto da se pospeš pepelom, Davore, umjesto da pokušaš smiriti strasti, potaknuti kult reprezentacije, riješiti nesuglasice za koje si velikim dijelom sam kriv uz pomoć svog gazde, ti se opet bahatiš?! E, baš zato, Davore, nikad nećeš ispunit gazdi najveću želju da VAŠA reprezentacija igra u atmosferi Hajdukovih utakmica. Jer kad se već ponašaš kao da je reprezentacija tvoja, onda neka bude tvoja. Može Split i bez tebe.

Istom prilikom je the Brand izjavio kako oni koji nisu bili na utakmici sa Srbijom neće moći ni kupiti karte za utakmicu protiv Belgije. Ako uzmemo u obzir činjenicu koliko je karata bilo dostupno u prodaji za utakmicu protiv istočnih susjeda, lako je bilo zaključiti da su na tribine pušteni većinom podobni. Očito će tako biti i protiv Belgije. A takva će biti i atmosfera, pa će Hazard, Felaini i ostali nakon utakmice pričati kao i Srbi koji su za atmosferu govorili "ništa posebno, u Makedoniji je bilo gore, a Marakana je neusporediva s Maksimirom".

To je tako kad se okupljaju unajmljeni drukeri. I ako the Brandu i kompaniji ne smeta što im se cijeli svijet smije što četvrta reprezentacija svijeta igra na ruševini, nek im bude. To je jedini stadion koji ispunjava sve uvjete, reći će the Brand. Samo što će ako padne kiša i smoči sve na stadionu bez krova? Ma nema veze... Oštampao je the Brand dovoljno kockastih dresova s brojem 9. Moći će se presvući!