2. Mosor Film Festival

Drugu godinu zaredom, povodom obilježavanja Svjetskog dana zaštite okoliša i Dana zaštite planinske prirode RH, HPD Mosor organizira Mosor Film Festival.

Festivalska večer će se održati u subotu 06. lipnja 2015. s početkom u 20:00h, a kao uvod koncert će održati fantastični poljički etno bend "Anima".

Na prošlogodišnjem 1. MosFF-u je u izvrsnoj atmosferi i pred velikim brojem gledatelja prikazano 16 kraćih filmova autora iz Hrvatske te Bosne i Hercegovine, a ove godine nas u programu očekuju 23 uratka autora iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Crne Gore, Poljske i SAD-a, dužine trajanja od 2 do 15 min. na temu planinarenja, alpinizma, speleologije, sportskog penjanja, avanturizma i zaštite prirode.

Mosor Film Festival se održava u samom srcu dalmatinske najposjećenije planine, na prostranoj livadi Ljuvač tik pod planinarskim domom „Umberto Girometta“. Ova zelena oaza je idealno mjesto za odmor duše i tijela čak i tijekom vrućih ljetnih mjeseci. Smještena je na nadmorskoj visini od 860 m i okružena gustom šumom crnog dalmatinskog bora, dok preko livade teče potočić Ljuvač koji se vodom napaja iz istoimenog izvora, pružajući dašak osvježenja brojnim posjetiteljima. Savršen kontrast okolnom ljutom kršu Mosora.

Ulaz je slobodan za sve zainteresirane.