2Cellos oduševili prepunu Rivu

Splićani su sinoć po prvi put imali priliku pratiti nastup popularnog glazbenog dueta 2Cellos. Sastav čine Luka Šulić i Stjepan Hauser, dva mlada čelista koje je Youtube obrada Jacksonovog hita „Smooth Criminal“ lansirala među svijetske zvijezde. Nakon prvog objavljenog albuma, brojnih pozitivnih kritika, pune Arene Zagreb, te turneje sa Eltonom Johnom, na red je došla i splitska Riva.

Preko deset tisuća ljudi aplauzom je pozdravilo uvodnu pjesmu „Wellcome To The Jungle“ Guns N' Rosesa. Nastavili su se nizati hitovi, od „With Or Without You“ U2-a, preko „Smells Like Teen Spirit“ Nirvane, pa sve do hard-rock ludila koje su izazvale obrade AC/DC-ja pjesama poput „You Shook Me All Night Long“, popraćeno bubnjevima, za bolji ritam. Nisu izostali ni tehnički problemi, pa je u jednom trenutku Luki „puklo čelo“. Dok je on uštimavao zamjensko, Stjepan je iskoristio priliku i publiku počastio s malo Bacha, sretan što je dobio priliku odsvirati i nešto klasično. Koncert je priveden kraju sa čak dva bisa. Splitska publika se jednostavno nije mogla zasititi nešto drugačijeg zvuka od onoga na koji su navikli slušati kad je lokalna main-stream glazba u pitanju. Osobiti delirij na kraju je izazvala je obrada „Našeg malog mista“ i „Večeras je naša fešta“.

Ne možemo se ne osvrnuti i na desetke mladih obožavateljica koje su vrišteći ispratile svaku pjesmu. Ovaj mladi dvojac svojim karizmatičnim nastupom je zasigurno pronašao put do ženskih srca. No, ni ostatak publike nije bio ravnodušan. Splitskoj javnosti očito nedostaje ovakvih izvođača i nastupa koje priređuju. Stoga moramo pohvaliti organizatore koji su nas počastili ovim koncertom, koji je zasigurno unio malo svježine u more prosjeka ispunjeno raznim „biserima“ i „divama“.