3. koncert iz VII. ciklusa koncerata mladih glazbenika mo. VINKO LESIĆ

3. koncert iz  VII. ciklusa koncerata mladih glazbenika  mo. VINKO LESIĆ održat će se u utorak, 10. 4.2018. u 19.30 sati, u Gotičkoj dvorani Muzeja grada Splita.

Nastupaju: pobjednici prošle sezone Ciklusa i Valnea VRETENAR.

Ciklus koncerata (pokrenut 2012.) zamišljen je kao platforma putem koje se mladi glazbenici mogu predstaviti pred splitskom koncertnom publikom. Uslijed nepostojanja koncertne direkcije i cjelovito strukturirane koncertne aktivnosti u našem gradu, ovaj ciklus prerastao je u novu koncertnu sezonu koju u sedmom izdanju građanima Splita i njegovim posjetiteljima daruju partneri projekta Glazbena mladež Split i Muzej grada Splita. Program se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske te uz strukturnu podršku Grada Splita i u suradnji s Turističkom zajednicom grada Splita.

Vrijedne i nadarene mlade glazbenike želi se potaknuti na daljnji rad i usavršavanje pa je ciklusu dodijeljen i natjecateljski karakter. Najuspješniji mladi glazbenik sezone bit će nagrađen statuom mo. Vinko Lesić koja je rad akademskog kipara Kažimira Hraste, simboličnom novčanom nagradom i organizacijom dodatnih koncerata. Od pristiglih prijava na javni natječaj za koncertnu sezonu 2018., stručni žiri (sastavljen od poznatih splitskih umjetnika i glazbenih pedagoga) odabrao je ukupno 15 natjecatelja. Koncerti će se održavati u razdoblju od početka ožujka do kraja lipnja 2018. g. u Gotičkoj dvorani Muzeja grada Splita.
Ulaz je besplatan.