Adventski koncert operne dive Antonelle Malis u Hvaru

Advent u Hvaru ove nas godine na blagdan Sv. Stjepana vodi na nezaboravno glazbeno putovanje. Operna diva Antonella Malis u utorak, 26. prosinca u 19.30 sati u povijesnom hvarskom kazalištu održat će adventski koncert Notte di musica. Hitovi poput You Raise Me Up, Ja ljubim, O Holy Night, La Vie En Rose, Parla Piu Piano i O Gdje Su Dani Ti samo su dio prepoznatljivog crossover repertoara koji će u izvedbi ove međunarodno priznate umjetnice uz pratnju profesora Vladimira Babina ispuniti srca dalmatinske publike.

Ovaj koncert za Antonellu Malis ima posebno značenje, jer je upravo na Hvaru ova glazbenica napravila svoje prve korake. „Iznimno se veselim ovom koncertu. Za mene emotivno značajan. Najveći dio svog odrastanja provela sam na ovom otoku. Moja pokojna mama je bila rođena u Hvaru, a porodio ju je upravo djed naše dive Gabi Novak. Moja mama je svoja prva glumačka iskustva ostvarila upravo u ovom kazalištu, na ovim daskama koje život znače. – ističe ususret koncertu operna diva Antonella Malis te dodaje: „Ovaj koncert će stoga biti u punom nadahnuću i posveti ljepoti života, stvaranja i kreativnosti. Vjerujem da će i publika to osjetit i zajedno sa mnom zapjevati u radosti ozračja života. Zahvaljujem se TZ Hvar i Gradu Hvaru što su prepoznali vrijednost ovog glazbenog programa  i organizaciji istog, jer glazba je zvonka radost, glazba je ljubav."

Antonella Malis je sopranistica zavidne glazbene karijere. Svojim elegantnim i profinjenim glasom očarava publiku diljem svijeta. Uz magisterij, osvojila je prvu nagradu na prestižnom međunarodnom natjecanju „Pacem in terris“ talijanske nacionalne TV kuće RAI. Nastupala je pred Papom Ivanom Pavlom II te papom Ratzingerom.