Adventskim koncertom Black Coffee i gosti u HNK Split započinje ciklus jazz, blues i srodnih koncerata

Adventskim koncertom Black Coffee i gosti, u subotu 9. prosinca 2017.  s početkom u 21 sat u Kavani Hrvatskog narodnog kazališta Split, započet će ciklus noćnih koncerata i jam-sessiona jazz, jazz-rock, blues, sympho-rock, fusion i srodne glazbe. Ovi koncerti, čiji je osnovni motiv obogaćivanje ponude splitske glazbene scene, rezultat su inicijative glazbenika Zvonimira Boldina koji je, uz HNK Split kao suorganizatora, i glavni organizator i producent projekta.

Black Coffee nastupit će sa zadarskom jazz-pjevačicom Martine Thomas, te gostima iznenađenja. Nakon koncerta Black Coffee i gosti, već sljedećeg tjedna u četvrtak 14. prosinca u 22 sata koncert će održati sastav More Acoustic Touch s gostima, a planirano je da se od veljače sljedeće godine koncerti održavaju najmanje jednom tjedno. Na njima će, osim glazbenika iz Splita, nastupati i renomirani glazbenici iz ostalih hrvatskih glazbenih centara, ali i iz susjednih država. Bit će to, također, i prostor za kreativni kontakt glazbenika srodnog izričaja iz različitih glazbenih sastava. Kućni band bit će grupa More more čiji je voditelj i osnivač Zvonimir Boldin.

Renomirani splitski glazbenik Zvonimir Boldin flautist je u Orkestru HNK Split čiji je bio i voditelj. Bio je i voditelj Porin orkestra, a u sedamdesetim godinama prošlog stoljeća bio je član izvorne postave legendarne  splitske grupe More.