Andrei Majici nagrada na Malom Maruliću

U sklopu programa svečanog zatvaranja 8. festivala hrvatske drame za djecu Mali Marulić u četvrtak su u Gradskom kazalištu lutaka Split dodijeljene nagrade najboljim ostvarenjima u nekoliko kategorija. Stručni žiri u sastavu Nenni Delmestre, Marko Leko, Damir Klemenić, Nina Gojić i Igor Tretinjak proglasio je slijedeće nagrade:

- Nagrada za najbolju predstavu u cjelini: predstavi DEVETA OVČICA Dječjeg kazališta B. Mihaljevića u Osijeku (autorica Silvija Šesto, redateljica Ljudmila Fedorova)
- Nagrada za najbolji tekst: TAMARI KUČINOVIĆ za tekst predstave GENIJALNI GENIJE Kazališta lutaka Zadar
- Nagrada za najbolju dramatizaciju: LJUDMILI FEDOROVOJ za predstavu DEVETA OVČICA Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića u Osijeku
- Nagrada za najbolju režiju: LJUDMILI FEDOROVOJ za predstavu DEVETA OVČICA, Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića u Osijeku
- Nagrada za najbolju mušku ulogu: EDIJU ČELIĆU za ulogu Ivice u predstavi DEVETA OVČICA Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića u Osijeku
- Nagrada za najbolju žensku ulogu: ANDREI MAJICI za ulogu Marije u predstavi DARMARZEMSKA, Gradskog kazališta lutaka Split (autorice i redateljice Olje Lozice)
- Nagrada za likovno oblikovanje predstave: GULNAZ FATYKHOVOJ za predstavu GENIJALNI GENIJE, Kazališta lutaka Zadar (autorice i redateljice Tamare Kučinović).

Posebnu nagradu dodijelio je i dječji žiri kojeg čine učenici splitskih osnovnih škola: Marino Kovačević, Marija Zec, Roko Antunović, Nikolina Topić i Karla Vidošević. Oni su najboljom ocijenili predstavu DEVETA OVČICA (autorica Silvija Šesto, režija i dramatizacija Ljudmila Fedorova) u produkciji Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića u Osijeku.

8. Mali Marulić kojeg je pratilo gotovo 2000 posjetitelja održao se od 13. do 16. travnja, u četiri dana održalo se ukupno 18 programa u 3 splitska kazalište, dvije osnovne škole i knjižnici. Nastupilo je 6 kazališta s 7 predstava, održane su četiri slušaonice radio-igre za djecu u splitskim osnovnim školama, studenti glume Umjetničke akademije u Splitu su u Gradskoj knjižnici Marka Marulića čitali nagrađene tekstove Natječaja Mali Marulić.

Na ovogodišnjem Festivalu promoviran je i Zbornik nagrađenih tekstova natječaja za Najbolji dramski tekst za lutkarsko kazalište i kazalište za djecu Mali Marulić, 2012.-2014., u izdanju GKL-a Split.