Ansambl LADO predstavio jedinstveni glazbeno-plesni program koji nas očekuje u Spaladium Areni

Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO predstavio je jedinstveni glazbeno-plesni program koji nas 25. studenog u 19 sati očekuje na velikom godišnjem koncertu u splitskoj Spaladium Areni. Istinski čuvar hrvatske narodne baštine Splićanima je najavio najljepše izvedbe bogate hrvatske tradicije, a glazbenom izvedbom plesne voditeljice Vlatke Hlišć donio dašak čarolije koja nas uskoro očekuje u gradu pod Marjanom.

Ovo je jedan veliki događaj. LADO je jedan od svjetskih ansambla, i sigurno u vrhu svjetskih ansambla tog tipa koji njeguje narodnu tradiciju. Za nastup u Splitu pohvalio bih organizatore što su prepoznali vrijednost ovakvog događaja koji Grad Split s ponosom iščekuje. Ovim putem pozivam Splićane da dođu i uživaju u nastupu Ansambla LADO kao i nastupu njihovih gostiju, naših Splićana, KUD-a Jedinstvo Split. – izjavio je gradonačelnik Grada Splita Ivo Baldasar. 

Na velikom glazbeno – plesnom spektaklu, LADO će Splićanima predstaviti tri nove izvedbe pjesama, plesova i običaja Slavonije Baranje i Posavine. Pod svjetlima jedne od najvećih hrvatskih pozornica, uz potpuno uređeni bogati autentični izgled koji obuhvaća sve detalje od narodne nošnje, do frizure, šminke i umijeća predstavljanja narodnih vrijednosti, LADO obećaje nezaboravni doživljaj hrvatske kulturne baštine na jednom od najiščekivanijih događaja godine.

LADO se ponovno vraća u Split i po prvi puta ulazi u Spaladium Arenu. Pripremili smo jedan zaista zanimljiv program, koji će se sastojati od vrlo različitih koreografija. Imamo novo umjetničko vodstvo koje je ove godine stiglo u LADO, te su ovaj folklorni proizvod upakirali u jedno novo ruho te vjerujem da će Splićani zaista biti oduševljeni.” – izjavio je ravnatelj Ansambla LADO Krešimir Dabo.

Uz pjesmu i ples najpoznatijeg hrvatskog folklornog ansambla, na velikom godišnjem koncertu nastupit će i umjetnici Kulturno umjetničkog društva Jedinstvo Split. Jedno od najstarijih i najtrofejnijih kulturno-umjetničkih društava svojim će koreografijama i različitim plesnim stilovima posjetitelje odvesti na putovanje čitavom Hrvatskom.

“Svi iz KUD Jedinstva Split iznimno smo ponosni što ćemo imati priliku nastupiti uz Ansambl LADO. Oni su naš uzor i jako nas veseli što su prepoznali naš trud i dugogodišnji rad koji ćemo prezentirati na nadolazećem koncertu u Spaladium Areni.” – izjavio je predstavnik KUD-a Jedinstvo Split Emin Sarajlić.

Organizator koncerta u Splitu Denis Pletikosa zaključio je: „Splićani su željni ovakvog kulturnog programa i s oduševljenjem očekuju koncert. LADO u Splitu po prvi puta nastupa na modernoj pozornici Spaladium Arene gdje će se po prvi puta koncert i snimati. Ovaj koncert nije zainteresirao samo Splićane već i naše sugrađane iz cijele županije. Isto tako napominjem kako je ovaj koncert namjenjen posjetiteljima svih uzrasta kako bi i naši najmlađi upoznali našu kulturnu baštinu i nastavili je njegovati.“

Ulaznice za nastup ansambla LADO u splitskoj Spaladium Areni, 25. studenog u 19 sati mogu se kupiti online na www.croatia-ticket.com i www.eventim.hr, na svim Eventim i Croatia Records prodajnim mjestima i blagajni Spladium Arene po cijeni od 80, 100, 120 i 180 kuna. Djeca, učenici, studenti, umirovljenici i članovi KUD-a uz predočenje svog statusa ostvaruju pravo na posebnu cijenu ulaznice od 60 kuna.