Baletna bajka Orašar u Spaladium Areni

 

Baletna bajka Orašar izvest će se u Spaladium Areni 17. prosinca 2021. s početkom u 19 sati. Djelo Pjotra Ilića Čajkovskog  je izvrsna adventska priča i jedano je od najboljih klasičnih baleta. U Spaladium Areni Božićna bajka će biti ispričana baletnom koreografijom jednog od najpoznatijih koreografa, baletnog majstora i laureata mnogobrojnih nagrada i međunarodnih priznanja – Valerija Petroviča Kovtuna. Baletna trupa Ukrainian Classical Ballet koju čine zaslužni umjetnici Ukrajine, dobitnici brojnih baletnih nagrada i priznanja, Kovtunovoj je koreografiji dala nadahnut, živ i raskošan izgled jedinstvenim scenografskim i redateljskim rješenjima, impozantnim dekoracijama, zapanjujućim kostimima te uzbudljivim video-projekcijama.

Taj nesputano kreativni pogled na najpoznatiju blagdansku bajku uranja posjetitelje u pravu božićnu čaroliju koja ni najzahtjevniju baletnu publiku ne ostavlja ravnodušnom.  Ovaj Orešar u izvedbi Ukrajinskog klasičnog baleta bit će obogaćen raskošnom produkcijom, a važna napomena je:

Za prisustvovanje programu, uz kupljenu ulaznicu, potrebno je predočiti važeću COVID potvrdu (u elektronskom ili tiskanom obliku) i identifikacijsku ispravu. Ako na dan održavanja programa nemate važeću COVID potvrdu, povrat novca za kupljene ulaznice nažalost neće biti moguć.

Orešar Ukrajinskog nacionalnog baleta na turneji Adventa 2019. rasprodao je tri puta dvoranu Lisinski, dubrovačku sportsku dvoranu u Gospinom polju, a ovih dana vlada pomamama za ulaznice za Orešaraa u Lisinskom.  

Ukrainian Classical Ballet baletna je trupa koja svojim nastupima prikazuje najljepše i najzanimljivije predstave klasičnog baleta na međunarodnoj baletnoj sceni. Godišnje plešu više od 300 baletnih predstava, a prošle su godine samo Orašara izveli više od 70 puta. U trupi plešu vrhunski plesači, prvaci i solisti ukrajinskih nacionalnih kazališta koji u svojem umjetničkom izričaju njeguju visoku tradiciju ruskog baleta i baletne škole, a neke od njih zagrebačka je publika imala prilike gledati u baletima poput Radio & Juliet, Quatro te The Great Gatsby Ballet.

Ulaznice su u prodaji od ponedjeljka 8. studenoga 2021. i to u sustavu Adriaticket(www.adriaticket.com) kao i na svim prodajnim mjestima Adriaticketa.