Baletni studio HNK Split završnim koncertom zaključuje uspješnu sezonu

Velika scena Hrvatskog narodnog kazališta Split slijedeća će tri dana, od 16. do 18. lipnja biti rezervirana za 230 polaznica i polaznika Baletnog studija koji će održati svoj tradicionalni završni Baletni koncert i prikazati koliko su napredovali u zahtjevnim plesačkim vještinama. 

Pedagoginje Baletnog studija – Tanja Cvitanović, Marijana Marević Muslim, Korana Bilan, Sana Dimache, Buga Bešker i pedagog Remus Dimache, na čelu s voditeljicom Studija Albinom Rahmatullinom, pripremili su bogati program s različitim uzrastima plesača, od predškolskoga do maturantske dobi.

Najmlađi, predškolski uzrast izvest će osnovne elemente iz programa Štap, a viši uzrasti pokazat će složenije elemente. U programu Sredina  i Varijacijama nastupaju polaznici od prve do završne godine Baletnoga studija, a na klaviru će ih pratiti Irina Nikolenko i Mirjana Saradžić. 

Gledatelji će moći uživati u fragmentima iz „Giselle“ Adolphea Adama, „Labuđeg jezera“ i „Trnoružice“ Čajkovskog, Mozartove „Čarobne frule“, Minkusove „Paquite“ i „Don Quijotea“, „Delibesove „Coppelije,...  

Svi nastupi počinju u 19 sati.