Bookvica predstavlja novu knjigu Borisa Dežulovića

U prvoj ovogodišnjoj Bookvici, koja će se održati u četvrtak, 16. siječnja 2020., s početkom u 20:30 sati u splitskom klubu Quasimodo (Gundulićeva 26a/II) održat će se predstavljanje nove knjige BORISA DEŽULOVIĆA „Summa atheologiae: Nekoliko heretičkih rasprava o nemogućnosti Svemogućeg“ (Ex Libris, 2019.), koju prema riječima fra Drage Bojića „treba pročitati svaki vjernik“ i u čijem je predgovoru profesor Claudio Battistelli s Papinskog sveučilišta Gregoriana među ostalim napisao: „emancipirano kršćanstvo ne bi bilo moguće bez izazova negacije Boga.“ Predgovor i pogovor napisali su spomenuti Battistelli odnosno Bojić, a autor je bilješke o piscu kardinal Josip Bozanić.

Knjigu će uz autora predstaviti Dežulovićevi kolege IVICA IVANIŠEVIĆ i VIKTOR IVANČIĆ, a razgovarat će se i o povezanim temama vjere i ateizma, crkve i države, kritike i negacije, tolerancije i licemjerja, slobode i autoriteta…, a upitat ćemo autora i što kaže na tezu o kršćanskoj naravi njegova ateizma. Voditeljica Bookvice je Patricija Horvat.

Ukratko o autoru:

Boris Dežulović (Split, 1964.) hrvatski novinar i pisac. Jedan je od suosnivača Feral Tribunea i redoviti kolumnist u hrvatskim, bosansko-hercegovačkim, slovenskim i srbijanskim medijima.

Godine 2003. objavio je Christkind, znanstvenofantastični roman o putovanju kroz vrijeme i etičkim dilemama vezanim za mogućnost ubojstva Adolfa Hitlera kao bebe. Godine 2005. objavio je Jebo sad hiljadu dinara, satirični roman o ratu u Bosni i Hercegovini, kao i knjigu poezije Pjesme iz Lore. Godine 2007. objavljuje knjigu kratkih priča Poglavnikova bakterija te piše scenarij dokumentarnog filma Dnevnik graditelja redateljice Jasmile Žbanić o rekonstrukciji mostarskog Starog mosta.
Knjige, pripovijetke, pjesme i eseji prevedeni su mu na njemački, talijanski, francuski, engleski, grčki, poljski, ukrajinski, slovenski i makedonski jezik.