CARMINA BURANA u Spaladium Areni

Antologijska kantata Carmina Burana izvest će se u Spaladium Areni 7. studenoga 2020. Ovaj projekt je veliki tehnički izazov i možemo reći da ovakva predstava nije nikad izvedena na našim prostorima. Svjetski priznati producent Sebastiano Raffa je, najavivši ovu impresivnu predstavu istakao:

- S puno entuzijazma i želje ušli smo u projekt Carmina Burana u Splitu. Drago nam je da smo našli prostor koji može zadovoljiti sve tehničke zahtjeve za izvođenje ove fantastične kantate.

 Tvrtka Operama, koja je organizator ovog spektakla, izvodila je razna djela  po svim najvećim svjetskim pozornicama (Montreal, Toronto, Sydney, Melborne, London, Tokio, Munchen, Berlin, Verona, Madrid, Barcelona, Copenhagen, Pretoria…), a i stadionima,  srećom je odlučila prirediti ovaj izniman audio vizualan događaj u Spaladium Areni. O kakvom spektaklu se radi, govori činjenica da orkestar broji 100 glazbenika a zbor 200 pjevača, a Splićani će moći uživati u prekrasnom glasu sopranistice Ane Malovan.

Moto Operame je opera za narod. I stoga nema druge nego što prije kupiti ulaznicu za ovaj rijetko viđeni spektakl. Ulaznice možete kupiti na svim prodajnim mjestima Adriaticketa i on line na www.adriaticket.hr (ulaznice su u prodaji od....lipnja 2020.).

Operama gradi virtualne svjetove, gdje posebni efekti, trodimenzionalno okruženje i najnovija audio tehnologija donose publici uzbudljivo audio-vizualno iskustvo. Rezultat toga su ambiciozni projekti u kojima se umjetnost i tehnologija, naizgled  dva vrlo udaljena svijeta, zapravo približavaju i utječu jedan na drugog.

 Carmina Burana je djelo Carla Orffa, koji je imao želju stvoriti djelo koje će prepoznati široka publika, i u tome je i više nego uspio. Carmina Burana postala je ne samo prepoznatljivo moderno djelo klasične glazbe proteklog stoljeća, već i uvjerljivo najizvođeniji zborski pjev, sa spektakularnim“ O Fortuna“  koji je zbog svoje popularnosti praktički započeo vlastiti život neovisno o cjelovitom djelu.

Kantata Cramina Burana je jedno od najizvođenijih djela klasične glazbe,  a ovaj koncert u Spaladiumu je jedan od onih koji se ne smiju propustiti.