Cirkuska srijeda #21: Circus Rosaire

Dvadeset i prva Cirkuska srijeda prikazuje nam dokumentarni film „Circus Rosaire“(2007.) koji prati život devete generacije obitelji Rosaire.

„Circus Rosaire“ dirljivi je prikaz obitelji koja mora odustati od načina života koji voli i poznaje te naći svoje mjesto u današnjem svijetu. Kroz čak devet generacija obitelj Rosaire izgradila je svoju reputaciju postavljajući točke s divljim životinjama na jedinstven način. Ponose se specifičnim talentom za komunikaciju sa životinjama te imaju prema njima isključivo odnos poštovanja i ljubavi, smatraju ih članovima obitelji te se groze nasilnih metoda prilikom dresura. 

U suvremenom svijetu njihov tradicionalni putujući cirkus teško preživljava, publike je sve manje, a javlja se i veoma ozbiljna briga za dobrobit životinja u takvim okolnostima. Nakon što su je naglo potresle dvije tragedije, obitelj Rosaire odlučuje se na potez koji je odgađala čak pet desetljeća – ostaviti se putujućeg načina života i rada te se skrasiti kao obiteljski cirkus na svome imanju u Floridi. 

Film će se istovremeno prikazati u Splitu (Judino drvo, Kopilica 24) i u Zagrebu (konferencijska dvorana Pogona, Mislavova 11) u srijedu, 13. svibnja u 21 sat.

Film je dobitnik nagrada žirija na Arizona International Film Festivalu, Swansea Life Film Festivalu i FT. Lauderdale International Film Festivalu te nagrada publike na Sarasota Film Festivalu i Memphis International Film Festivalu.

Ulaz na Cirkusku srijedu tradicionalno je besplatan, kao i kokice. :)
Najsretnije posjetitelje očekuju nagrade!