Cirkuski performans „Passing by“ skupine Knot on hands.

 

Udruga Cirkus Kolektiv u sklopu programa Artist in residence u subotu 12.03.2022. u 11:00h, organizira site specific cirkuski performans „Passing by“ skupine Knot on hands. Performans će se održavati na tri mjesta unutar Dioklecijanove palače u Splitu, Kenjara > Peristil > Vestibul. Ulaz za sve posjetitelja je besplatan.

"Passing by" je site specific cirkuski performans u kojem članovi Knot on hands istražuju ulogu grada kao novog člana njihovog performansa. U subotnjoj izvedbi uključuju gradsku scenografiju kao četvrtog partnera u svojem stilu izvođenja partnerske akrobatike. Publika će zajedno s izvođačima krenuti na putovanje sudjelujući u otkrivanju novih pogleda na akrobatiku i grad zajedno.

Biografija:
Knot on hands su cirkuski trio partnerske akrobatike kojeg su osnovali Britt Timmermans, Mario Kunzi i Tijs Bastiaens 2017. godine. Želja im je odvesti disciplinu partnerske akrobatike u drugom smjeru, gdje je fokus na fizikalnosti triju tijela. Tu pronalaze zajednički jezik u kojem stvaraju inovativne cirkuske komade. Diplomirali su na Codarts akademiji za cirkusku umjetnost u Rotterdamu 2019. kada su i osvojili nagradu BNG banke za svoj diplomski rad. Prvi rad nakon diplome im je performans od pola sata pod nazivom "Brace for Impact” s kojim su nastupali na mnogim festivalima i kazalištima diljem Europe.

Gostovanje se odvija u sklopu Artist in residence programa udruge Cirkus Kolektiv koji pruža prostornu i tehničku podršku umjetnicima u kreaciji novih predstava te istovremeno formira lokalni program suvremenog cirkusa u vidu produciranja i distribucije umjetnosti, i stvaranja prilika za edukaciju.

Program se realizira uz potporu Ministarstva kulture i medija RH.