Cirque du Soleil započinje svoju europsku turneju u Splitu

Corteo, najzanimljivija produkcija Cirque du Soleil, započinje svoju europsku turneju u Splitu u Hrvatskoj, dolazi da očara publiku. Ova jedinstvena produkcija, koju je režirao Daniele Finzi Pasca, premijerno je izvedena u Montrealu pod Big Topom u travnju 2005. Od svog nastanka, predstava je zadivila preko 9 milijuna gledatelja, u 20 zemalja, na 4 kontinenta. Corteo će biti predstavljen u Spaladium Areni 20. i 21. svibnja 2022. Ulaznice će bit puštene u prodaju u srijedu, 6. travnja u 10 sati na cirquedusoleil.com/corteo.

Corteo, što na talijanskom znači korteža, radosna je povorka, svečana parada koju zamišlja klaun. Predstava spaja strast glumca s gracioznošću i snagom akrobata kako bi publiku uronila u kazališni svijet zabave, komedije i spontanosti, smješten u tajanstvenom prostoru između neba i zemlje.
Klaun slika svoj vlastiti sprovod koji se odvija u karnevalskoj atmosferi, nad kojim bdiju tiho brižni anđeli. Suprotstavljajući veliko s malim, smiješno s tragičnim i magiju savršenstva sa šarmom nesavršenosti, predstava ističe snagu i krhkost klauna, kao i njegovu mudrost i dobrotu, kako bi ilustrirala dio čovječanstva koji je unutar svakog od nas. Glazba postaje lirska i razigrana noseći Cortea kroz bezvremensko slavlje u kojem iluzija dodiruje stvarnost.
U ovoj izvrsnoj predstavi Corteo, pozornica je smještena u sredini arene i dijeli prostor, pri čemu je svaka polovica publike okrenuta prema drugoj polovici, dajući jedinstvenu perspektivu ne samo predstave, već i pogled izvođača na publiku, pa je atmosfera u areni kakva do sada još nije viđena. Postavljene zavjese, inspirirane Eiffelovim tornjem, i središnje zavjese, koje su ručno oslikane, daju grandiozan dojam na pozornici. Ovo postavlja ton poeziji Cortea.

 

Ulaznice u pretprodaji za Corteo dostupne su od 4. travnja u 10 sati za članove kluba Cirque. Članstvo u Cirque Clubu je besplatno, a pogodnosti uključuju pristup ulaznicama u pretprodaji, posebnim ponudama i ekskluzivnim informacijama iza scene.Zbog zahtjevne produkcije broj ulaznica po predstavi je 5000. Za pridruživanje idite na www.cirqueclub.com.

Ulaznice u slobodnoj prodaji su od 6. travnja u sustavu adriaticketa.

Za više informacija posjetite: cirquedusoleil.com/Corteo