Crno bijeli Split Damira Borčića

U Galeriji Fotokluba Split ovog četvrtka u 20 sati, a u sklopu službenog programa Sudamje 2013. otvara se izložba fotografija Damira Borčića pod nazivom "Moj crno – bijeli Split". Damir Borčić jedan je od najnagrađivanijih splitskih fotografa, i članova Fotokluba Split, posljednjih godina. Prošle godine dobio je visoko vrijednu fotografsku titulu Diplomu AFIAP (Artiste FIAP) Međunarodne federacije za umjetničku fotografiju - FIAP.

"Česti motiv fotografa ovoga grada je sam grad i život na njegovim ulicama. I baš kad pomislim da je svaki kutak već bezbroj puta snimljen i da su svi ulični motivi već pomalo „potrošeni“ mnogobrojnim domaćim i turističkim škljocajima, te kako je teško biti jedinstven u prikazu Splita i da čovjek mora otići u London da bi snimio dobre ulične fotografije....  pojavi se Damir Borčić da me opovrgne, a u meni odzvanja: Ča je pusta Londra kontra Splita grada.
 
Damirov se Split vješto izmakao opasnosti od snimanja dopadljivih vizura grada. Svaka je lokacija lako prepoznatljiva, ali on se često nalazi u pravo vrijeme na pravom mjestu, pa njegovo pronicljivo oko nalazi detalje i situacije koje dobrim kadriranjem pretvara u jedinstvene poglede i dokumente života na ulici današnjeg Splita.

Iako se može činiti da nam samo priča o gradu u kojem živi, iza svake se pričice nazire se i njegova osobnost, samozatajan, nenametljiv, tih, svestran, svuda prisutan autor.", stoji u dijelu predgovora kojeg je napisala Jelena Popić.