Diploma Milka Trnina Operi HNK Split

Ansambl operne predstave Turandot Opere Hrvatskog narodnog kazališta Split dobila je Diplomu Milka Trnina za 2016. Ovu uglednu nagradu još od 1958. dodjeljuje Hrvatsko društvo glazbenih umjetnika za posebno uspješan i zapažen operni nastup u Republici Hrvatskoj, kao priznanje glazbenim umjetnicima za iznimno umjetničko dostignuće u protekloj godini.

Ove je godine stručni žiri za dodjelu Nagrade i Diplome Milka Trnina za 2016. godinu radio u sastavu: Višnja Mažuran, predsjednica Žirija te Goran Bakrač, Filip Rak, Branko Mihanović i Klasja Modruštan. Žiri je odlučio Nagradu Milka Trnina dodijeliti ravnopravno pijanistu Vladimiru Babinu i baritonu Ljubomiru Puškariću. HDGU će Nagrade i Diplomu Milka Trnina predati u ponedjeljak, 15. svibnja u 12h u foyeru HNK u Zagrebu.

Opera HNK Split premijerno je izvela Puccinijevu operu Turandot u srpnju prošle godine u sklopu 62. Splitskog ljeta u Galeriji Meštrović pod ravnanjem maestra Ive Lipanovića i u režiji Ozrena Prohića. Turandot će biti izveden i na predstojećem 63. Splitskom ljetu.