Dizajn razgovor: Negra Nigoević i Ja Lampa by Ja Arhitekt

Design Hub organizira novi Dizajn razgovor u petak, 27.10. s početkom u 19 sati u Smartspace-u, a gošće su Negra Nigoević i Andrea Dujić (Ja Lampa by Ja Arhitekt)
 
Negra Nigoević, rođena u Zagrebu 1985., gimnazijalka opće prakse, magistrirala je vizualne komunikacije 2010. godine na Studiju dizajna pri Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu. Od tada radi kao samostalni freelance grafički dizajner, surađujući s brojnim kolegama iz struke i povezujući se u timove na raznovrsnim projektima. Kao mlađi dizajner surađivala je s brojnim agencijama kao vanjski suradnik. S više od 14 godina iskustva u domeni grafičkog dizajna uglavnom u print mediju, okosnicu rada i interesa čine joj vizualni identiteti / brendiranja, dizajn pakiranja i oblikovanje publikacija.
U svom radu fokusirana je na dizajn vizualnih komunikacija, a posebno su joj interesantni radovi kojima može pristupiti cjelovito, od početnih skica do završne ručne izrade. Ponekad eksperimentira s tehnikama i mogućnostima koje
danas pruža industrija tiska i tiskanih materijala. Slobodno vrijeme kojeg ima vrlo malo, nastoji iskoristiti maksimalno kreativno. Prati svakakve novosti i brusi razne
vještine koje joj mogu biti korisne u profesionalnom radu. Kad bi oni koju ju poznaju mogli istaknuti tri stvari koje voli, zasigurno bi rekli glazba, mačke i Dugi otok.
 
Andrea Dujić/Josipa Rogošić
Nakon završene osnovne i srednje škole u Splitu 2007. godine, obje upisujemo Arhitektonski fakultet u Zagrebu na kojem smo i diplomirale 2013.godine. Nakon toga radimo kao projektantice nekoliko godina u različitim uredima po Hrvatskoj i inozemstvu. To iskustvo smatramo iznimno bitnim za današnju karijeru jer nam je omogućilo višestrano sagledavanje vlastitih interesa i znanja. Tako smo se osim arhitekturom bavile i urbanizmom, dizajnom rasvjete te konzultantskim projektima izgradnje.
Surađujemo još od studenskih dana, bilo da se radi o zajedničkim radionicama na fakultetu, freelance projektima interijera ili javnim arhitektonskim natječajima. Otvaramo zajednički ured 2018.godine u Splitu nakon što smo obje položile stručni ispit i postale ovlaštene arhitektice.
JA ARHITEKT
Studio Ja Arhitekt su osnovale partnerice Josipa Rogošić i Andrea Dujić prije 5 godina u Splitu. Bavimo se projektima različitih mjerila, primarno arhitekturom i dizajnom rasvjete, što nas je i dovelo do produkt dizajna odnosno dizajniranja svjetiljki i pokretanja vlastitog brenda JA LAMPA.
Okupljanje u Smartspaceu u 18:30. Vidimo se