Drugi tjedan ciklusa „20 godina STFF-a“ u znaku skidanja (crnih) rukavica

Drugi tjedan izbora najznačajnijih filmova prethodnih 19 izdanja Splitskog filmskog festivala okupljenih u ciklusu „20 godina STFF-a“  posvećen je drugom izdanju iz 1997. godine. U to vrijeme još uvijek su se natjecali bok uz bok filmovi kratkog i dugog metra (u dva natjecateljska segmenta – film i video). Pri izboru filmova, prednost smo dali kratkometražnim filmovima koji posebno dobro odgovaraju profilu festivala – kreativni su, osobni, radikalni i subverzivni. I nisu za mlađe od 18 godina!

Novo Beton kino (Dom mladih, Ulica slobode 28) pretendira postati stjecište splitskih filmofila i svih onih koji žele pogledati filmove koji su „drugačiji od drugih“. Iz toga sasvim prirodno proizlazi novopokrenuta suradnja Multimedijalnog kulturnog centra i Splitskog filmskog festivala na kreiranju kino programa koji je u otklonu od filmskog mainstreama.

Za ovaj filmofilski četvrtak 14.5. u 20 sati izdvajamo 4 vrhunska ostvarenja: pokretni kolaž vizualne emocije HERE I SIT Alyson Bell, CLOISON - vijugava i duhovita koreografija ljudskog para francuskog umjetnika Berioua, noir vizija THE BLACK GLOVE Marije Beatty koja prelazi granice dominacije i pokornosti te kultni LA JETÉE Chrisa Markera.

Više informacija o projekcijama možete pronaći na facebook stranici festivala www.facebook.com/SplitFilmFestival