Drugo izdanje pop-up shopa u kreativnom hubu Prostor

U petak 8. travnja u kreativnom hub-u Prostor (Plančićeva 2, Split) platforma Culture Hub Croatia otvara drugo izdanje Pop-up shopa kojem je cilj promovirati male proizvođače, umjetnike i kreativnce, a sve uz događanja na kojima imate priliku naučiti nešto novo i upoznati se s kreatorima.

Nakon prvog izdanja u prosincu, odlučile smo prilagoditi format s obzirom na rat u Ukrajini i pokušati barem na neki način pomoći umjetnicima koji žele imigrirati u Split. Naše mogućnosti, kao male organizacije u kulturi nisu prevelike, ali vjerujemo da uz vašu pomoć i suradnju s drugim kreativcima u Hrvatskoj, možemo omogućiti umjetnicima iz Ukrajine pomoć pri smještaju i integraciji u Splitu.

Platforma Culture Hub Croatia svoj dio prihoda u visini od 30% od ukupne prodaje ove godine u potpunosti ulaže u stvaranje fonda za hitne slučajeve. Fond ćemo iskoristiti za prihvat umjetnika iz Ukrajine:

  • nudimo privremenu rezidenciju unutar Prostora (možemo ugostiti najviše dvoje umjetnika istovremeno);
  • pomoć pri pronalaženju stalnijeg smještaja u Splitu;
  • besplatni radni prostor (otvoreni atelje i co-working);
  • materijal za rad;
  • pomoć pri integraciji…

Zahvaljujući kontaktima s ukrajinskim kustosima, radnicima u kulturi i neprofitnim organizacijama, moći ćemo proširiti vijest o mogućnostima za ovu vrstu pomoći umjetnicima koji se možda već i nalaze u Republici Hrvatskoj. Nadalje, dugoročni plan je da Fond koristimo za pomoć umjetnicima migrantima u Hrvatskoj bez obzira iz koje zemlje dolaze.

Prostor pop-up shop kreće 8. travnja, uz nekoliko odabranih proizvoda, i trajat će dokle god je to potrebno. Ovim putem otvaramo i javni poziv za sve umjetnike, kreatore i male poduzetnike da se pridruže akciji. Uvjet je da najmanje 30% od prodaje proizvoda ide u CHC Fond. Svi zainteresirani mogu se javiti na: info@culturehubcroatia.hr

Također, primamo i donacije za Fond u bilo kojem iznosu, bez obveze kupnje radova i proizvoda iz pop-up shopa. Ako želite pomoći na bilo koji drugi način, slobodno nam se obratite.

Pravovremeno ćemo vas obavještavati i transparetno prikazivati ulaganje svih prikupljenih sredstava.

Svaki proizvod ima svoju priču koju možete otkriti u shopu ili na našoj web stranici i saznati više o tome tko stoji iza njega.

 

RASPORED DOGAĐANJA:

  • Petak 8.4., 19-21h

Otvaranje i afterwork drinks

  • Subota i nedjelja 9. i 10. 4., 10-13h

Radionica Analognog kolaža, Ignacio Rivas (na engleskom)

  • Subota 23. 4., 16-19h

Početnički tečaj keramike (na hrvatskom i engleskom) s Anom Lončar (u trajanju od 4 tjedna, svake subote)

  • Utorak i srijeda 26. i 27. 4. 18-20h

Online radionica pisanja poezije s Andreom Resner

  • Petak 20.5. 18-21h

Macrame radionica s Fantea Macrame

Rezervacije za tečajeve i radionice primamo na info@culturehubcroatia.hr

Ostala događanja objavljivat ćemo naknadno na društvenim mrežama i na našoj web stranici: https://hr.chc-prostor.com/calendar

 

Shop je otvoren tijekom radnog vremena Prostora, od 10 do 19h (pon-pet, te vikendima kada organiziramo događanja).