Dva dana umjetnosti u Akvariju

Na kulturnoj manifestaciji C.A.V.E.  (Creative Audio Visual Event) koja će se održati  od 20. do 22. ožujka u Akvariju na Bačvicama kreativci će se predstaviti široj splitskoj publici sa svojim radovima u rasponu od slikarstva, fotografije, filma i videa, grafike, do live street arta, mode, kiparstva, te dizajna interijera. Osnovni cilj manifestacije je promoviranje i promicanje mladih neafirmiranih umjetnika u svrhu inspirativnog i edukativnog raspolaganja raznoraznim medijima.

Sve počinje 20. ožujka svečanim otvaranjem u 20 sati, gdje će nazočiti samo pozvani uzvanici. Večer će uljepšati Vicko Franić sa svojom akustičnom izvedbom, Dadanti (Udruga za promicanje eksperimentalne umjetnosti) sa svojim performansom, te Repassage sa zvucima gipsy swing-a. Vrata prvog službenog dana manifestacije otvaraju se 21. ožujka u 10 sati, zajedno s izlagačima i DJ-evima za svojim pultom uz lagane zvukove elektronske glazbe. U 20 sati istog dana na scenu stupa Ivan Perić sa svojim radionicama vezane za film i video, a u 21 sat štafetu preuzima Moda na kvadrat sa svojim modnim kreacijama uz pratnju disco zvukova dBART-a. Do ponoći na nogama će vas držati DJ-evi sa svojim radovima.

Sljedeći dan, osim naših izlagača i DJ-eva, u 12 sati dolazi četverosatno pojačanje, Impro Move, radionica Improvizacija plesa i pokreta, rad koji je osmišljen kao umjetničko istraživanje i stvaranje umjetničkog djela koje nastaje u trenutku „tko sam ja u prostoru“ i „kako se krećem u prostoru“. U 16 sati na repertoaru je Mondo Kick sa glazbenom improvizacijom i eksperimentiranju  zvukom „here & now“. U 18 sati malo akcije i za publiku uz kazališni projekt Forum Teatar,  interaktivno kazalište, utemeljeno tako da sudionici aktivno ulaze u dramski svijet koji stvara kazališna priča, a za veliko zatvaranje izložbe očekujte plesnu poslasticu plesne skupi UNIT X. Od 21 sat DJ pult preuzimaju Cuisine Dub koji će ujedno i predstaviti svoj nedavno pokrenuti  label pod nazivom Fields & Forests, zatim svima dobro poznat Banana Sound koji će uz Luku (T.B.F.) za pultom i Yuriem (Stillness) za mikrofonom osvježit glazbeno ovu večer. Nakon toga pult preuzimaju provjeren dvojac iz Deeplomatiq crewa DAFF b2b Duje Lalin, a potom dobro poznata splitska Cruise ekipa Mariano Mateljan b2b Madezh, te MJ Suddani b2b CID do ranojutarnjih sati.