Early Voices u Podrumima Dioklecijanove palače

Early Voices održati će koncert u sklopu festivala Ljetne čari klasične glazbe, u ponedjeljak, 2. rujna 2024. u Podrumima Dioklecijanove Palače s početkom u 20 h. Ulaz na koncert je slobodan.

Early Voices je profesionalni vokalni kvintet koji izvodi renesansnu i baroknu glazbu te norvešku narodnu glazbu nordijskog zvuka. Pet pjevača Early Voices-a iskusni su solisti, a imaju raznoliku pozadinu kao pjevači ansambla iz institucija kao što su Zbor norveških solista, Vocal art, Kilden Vokalensemble, Det norske damekor i Trondheim Vokalensemble.
Early Voices je održao vrlo uspješne koncerte i turneje u Norveškoj, a podržavaju ga Arts Council Norway, Furestiftelsen, FFUK i Općina Oslo.

Ljetne čari klasične glazbe dugogodišnji je ljetni festival splitske glazbene mladeži koji je postepeno prerastao u važan kulturni događaj u gradu Splitu.

Festival ne bi postojao bez suradnje Glazbene mladeži Split, Turističke zajednice grada Splita (glavnog pokrovitelja), kao i domaćina u predivnim prostorima, Muzeja grada Splita

Program se realizira kao međunarodna kulturna suradnja te je sufinanciran sredstvima Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske

foto: Kristianne Marøy