Ero s onoga svijeta 11. put na svom izvorištu u Vrlici u sklopu 64. Splitskog ljeta

Operom Ero s onoga svijeta Jakova Gotovca u Vrlici u subotu 4. kolovoza s početkom u 21 sat na otvorenoj pozornici pokraj Vrličke česme, Splitsko ljeto nastavlja tradiciju izvođenja naše najbolje i najpopularnije opere na tlu s kojega je izvorno i ponikla, mjestu rođenja libretista Milana Begovića, kao i rodnom mjestu mnogih folklornih poticaja što ih je skladatelj Jakov Gotovac tako nenadmašno ugradio u svoje remek djelo.

Predstavom će ravnati dirigent Hari Zlodre, a kao protagonisti komične priče o preodijevanju seljaka Miće koji tobože dolazi s onoga svijeta u namjeri da ispita ćud i odanost djevojke koju voli, nastupit će u naslovnoj ulozi Miljenko Đuran te Božo Župić, Terezija Kusanović, Antonija Teskera, Davor Radić i Tea Požgaj, uz Zbor i Orkestar Opere HNK Split, te plesače KUD Jedinstvo. Era s onoga svijeta, našu u svijetu najizvođeniju operu Hrvatsko narodno kazalište premijerno je, u režiji Krešimira Dolenčića, izvelo 2001. godine što ovu produkciju čini trenutno najdugovječnijom predstavom ovog kazališta. Tradicija izvođenja Ere s onoga svijeta u Vrlici u sklopu Splitskog ljeta započela je 2007. godine i na 64. Splitskom ljetu Ero... će u svom „prirodnom ambijentu“ biti izveden jedanaesti put.

Autorski tim, osim redatelja Dolenčića, čine scenografkinja Dinka Jeričević, kostimografkinja Danica Dedijer, koreograf Luciano Perić, asistentica redatelja je Jelena Bosančić, a oblikovatelj svjetla Zoran Mihanović.

Ulaznice za predstavu prodaju se isključivo u Turističkoj zajednici grada Vrlike. Sve informacije o ulaznicama mogu se dobiti u TZ Vrlika na telefonski broj 021 827460.