"Festival neobičnih obitelji" počinje ovaj četvrtak!

U četvrtak, 9. lipnja počinje treće izdanje festivala suvremenog cirkusa "Festival neobičnih obitelji" u organizaciji suvremenog cirkuskog kolektiva ROOM 100!

Ove godine festival se preselio u novi termin - od 9. do 11. lipnja -  i na novu centralnu lokaciju - u predivan ambijent Ljetnog kina Bačvice.

Festival neobičnih obitelji okupit će umjetnike iz Belgije, Francuske, Izraela i Španjolske koji će u intenzivnom trodnevnom programu publici prikazati vrhunske izvedbe cirkuskih obitelji iz cijele Europe.

Samo otvaranje Festivala održat će se u Gradskom kazalištu lutaka 9. lipnja (19:00) gdje će španjolski dvojac Rauxa Cia izvesti bajkovitu predstavu "La Crisis de la Imaginacion". Ako vam se čini da balon, ljestve i konj nemaju ništa zajedničko...samo vam se čini. Predstava je namijenjena djeci starijoj od 3 godine, a umjetnici Analia i Xavi nastoje prenijeti avanturistički, odvažni i sanjivi duh djece u čijem je svijetu mašte moguće sve.

U petak 10. lipnja krećemo s glavnim programom i selimo vani, u Ljetno kino Bačvice koje na dva dana postaje cirkuska pozornica i kulisa. Za početak tog dijela Festivala nismo mogli odabrati prigodniju predstavu od "Grasshoppersa" (skakavci). Nakon četiri godine i izvedbe predstave “As heavy as it goes…”, ponovno ugošćujemo belgijski dvojac Circus Katoen. Volimo i cijenimo njihov rad zbog ekoloških načela kojih se pridržavaju i koji se prelijevaju iz privatnog u poslovni svijet. Predmeti s kojima rade predstave prirodni su/biorazgradivi/reciklirani i moraju stati u njihov mali kombi. I prije nego što je održivost postala trend, Sophie i Willem vodili su se ovim načelima. U 19:30 pogledajte kako izgleda kada se akrobatima kao jednakovrijedni izvođač na sceni priključi komad zelenog travnjaka.

U drugom terminu u petak, u 21:30, pogledat ćemo predstavu „Bestiaire“ kolektiva Cie Bal. Akrobat Hichem Chérif izvodi nam predstavu koju je osmislila slavna francuska umjetnica Jeanne Mordoj koja je inovirala svijet suvremenog cirkusa svojim izvedbama. U ovoj predstavi Hichem utjelovljuje životinje koje žive u njemu. Bez maski, on mijenja svoju ljudsku prirodu i postaje četveronožac, ptica, primat…

U subotu, 11. lipnja, program započinjemo predstavom „Racine(s)“ (korijeni). Predstava "Racine(s)" je putovanje. Umjetnici Inbal i David nas pokretima i glazbom vraćaju korijenima koje mnogi od nas tijekom života zaborave ili zanemare. "Racine(s)" je predivna ambijentalna predstava koja je višeslojna i koju će svatko doživjeti na svoj način.

Predstava kojom u subotu u 21:30 zatvaramo Festival je "Méandres" - priča o ženi na dnu kineske motke, ženi izoliranoj i udaljenoj od svega, onoj koja želi pobjeći od svijeta, koja je odlučila prepustiti se – pustiti svoje tijelo i maštu da plešu… „Meandres“ je predstava kolektiva Les Colporteurs koji je jedan od najuspješnijih suvremenih cirkuskih kolektiva trenutno. Riječ je o skupini koja je redefinirala umijeće hodanja, tj. plesanja po žici.

Osim glavnog dijela programa, pripremili smo i bogati popratni i glazbeni program.

7.6.2022. / 17:00-20:00h / Mala scena Doma mladih

Radionica vertikalnog užeta s Inbal Ben Haim

Radionica “Vertikalna poezija – istraživanje, tehnika i pokret na vertikalnom užetu” s izraelskom umjetnicom Inbal Ben Haim. Prijava putem obrasca: http://forms.gle/TsDPmJxrPeFm6a967

 

10 i 11.6.2022. / 10:00h / Ljetno kino Bačvice

kave s umjetnicima

Dan nakon izvedbi predstava, družit ćemo s umjetnicima uz kavu i kroasane – dođite, pitajte ih sve što vas zanima o životu cirkuskih umjetnika!

 

10 i 11.6.2022. / 11:00h / Ljetno kino Bačvice

"Mokre ćakule"

“Mokre ćakule” ustvari su razgovori sa zainteresiranim kolegama iz sektora suvremenog cirkusa na temu “crazyness & lazyness” i “stagelessness”, a koje nam služe za pripremu sljedećeg izdanja festivala koje će ugostiti i godišnju skupštinu Circostrada mreže. Prijava putem obrasca: https://forms.gle/W56hsYZyKA4rZ58F8

 

10.6.2022. / 18:00h/ Ljetno kino Bačvice

radionica "Kuća od priča"

Kuća od priča radionica je pisanja i stvaranja priča za djecu koje vodi Jelena Pervan. Ova radionica namijenjena je djeci od 5 do 9 godina. Rezerviraj svoje mjesto: https://forms.gle/3AGd1jGcAbKRTmGp8

 

11.6.2022. / 18:00h/ Ljetno kino Bačvice

predstavljanje DUSC-a

Ako vas zanima što je Društvo umjetnika suvremenog cirkusa, dođite na ovo predstavljanje.

 

10. i 11.6.2022. / 22:00h / Ljetno kino Bačvice

„Afterpartijanje“

Nakon predstava, ostanite se družiti s nama uz naše dvije DJice: Dunja – „Muzika za dobar đir“ i Jadranka – Evil Jacx.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Program s detaljnim opisom predstava pogledajte na internet stranici festivala: peculiarfamilies.org ili na Facebook eventu: https://fb.me/e/1JnqhADbX

 

PROGRAM PREDSTAVA:

9.6. četvrtak / 19:00 / Gradsko kazalište lutaka Split

Rauxa Cia – La Crisis de la Imaginación (Španjolska)

 

10.6. petak / 19:30 / Ljetno kino Bačvice

Cirkus Katoen - Grasshoppers (Belgija)

 

10.6. petak / 21:30 / Ljetno kino Bačvice

Cie Bal - Bestiaire (Francuska)

 

11.6. subota / 19:30 / Ljetno kino Bačvice

L'attracion compagnie – Racine(s) (Francuska)

 

11.6. subota / 21:30 / Ljetno kino Bačvice

Les Colporteurs - Meandres (Francuska)

 

ULAZNICE:

Kupnja ulaznica omogućena je putem Entrio sustava – putem online prodaje

https://www.entrio.hr/event/festival-neobicnih-obitelji-11450

 

i na prodajnim mjestima: Dancing Bear (Dioklecijanova 6) i City Centar One (optika Ghetaldus i Tisak media). Prodajna mjesta van Splita potražite na https://www.entrio.hr/outlets.

Kupnja ulaznica moguća je i na ulazu u Gradsko kazalište lutaka za predstavu "La Crisis de la Imaginacion" sat vremena prije početka predstave, a za ostale predstave u Ljetnom kinu Bačvice u petak (10.6.) i subotu (11.6.) od 10h.

Festivalska ulaznica u iznosu od 250,00 HRK (200,00 HRK s popustom za redovne i pridružene članovi Društva umjetnika suvremenog cirkusa) vrijedi za sve dane festivala i obuhvaća pet predstava - "La Crisis de la Imaginacion", "Grasshoppers", "Bestiaire", "Racine(s)" i "Meandres". Dječja festivalska ulaznica za djecu u dobi od 3 do 12 godina je 150,00 HRK.
 

Dnevna ulaznica je 100,00 HRK i vrijedi za predstave u petak ili subotu.

Cijena ulaznica za pojedinačne predstave su:

La Crisis de la Imaginación – 60,00 HRK (30,00 HRK za djecu)
Grasshoppers – 60,00 HRK (30,00 HRK za djecu)

Bestiaire – 60,00 HRK (30,00 HRK za djecu)

Racine(s) – 60,00 HRK (30,00 HRK za djecu)

Meandres - 60,00 HRK (30,00 HRK za djecu)

 

PARTNERI FESTIVALA:

Financijski partneri:

Francuski institut u Parizu, Francuski institut u Hrvatskoj (kroz program ““Rendez-vous inattendus – Neočekivani rendez-vous”), Teatroskop (dio programa „Circus (must) SEE“), Flanders State of the Art, Zaklada Kultura nova, Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske

 

Partneri:

Centar za kulturu i cjeloživotno obrazovanje Zlatna Vrata, Festival mediteranskog filma Split, Gradsko kazalište lutaka Split, Galerija umjetnina Split, Multimedijalni kulturni centar Split, Cirkorama, Cirkobalkana, Cirkusfera, Cirkus Kolektiv, Društvo umjetnika suvremenog cirkusa, Lui e Lei škola talijanskog jezika i kulture, Culture hub Croatia