FMFS iduća tri dana 'plovi' Drugom stranom Mediterana

Dugometražni program 13. FMFS-a završava "Drugom stranom Mediteranom" u sklopu kojeg se iduća tri dana van konkurencije prikazuju filmovi iz zemalja Južne Amerike.

Program večeras u ljetnom kinu "Bačvice" otvara meksički film "Bez posebnih obilježja", dugometražni prvijenac redateljice Fernande Valadez za kojeg je osvojila nagradu publike za najbolji film na festivalu u Sundanceu.

Na Bačvicama će i redatelj Ivan Grgur predstaviti svoj kratki film "Sigurno mrtvi" s kojim se u programu "Ješke" natječe za nagradu od 13 tisuća kuna. Odluku o najboljem hrvatskom kratkometražnom filmu donijet će žiri u sastavu Andrija Mardešić, prošlogodišnji pobjednik "Ješki", producentica Tamara Babun, te Marko Pekić, nezavisni HR distributer i pokretač mreže kina kino.hr.

Večeras se na platou ispred Doma mladih završava program srednjeg metra i to filmom "Nihilist" redateljice Renate Lučić, a uslijedit će tri filma iz međunarodnog programa, izraelski "Oslo", libanonski "Barakat" i talijansko-kubanski "The Oceans are the Real Continents".

Ulaznice za reprizne projekcije festivalskih filmova ("Sin", "Yalda, noć oprosta", "La Llorona", "Sole", "Mater" i "Pljačka stoljeća") u redovnom programu Ljetnog kina "Bačvice" su već u prodaji, putem webshopa ili na festivalskoj blagajni od 20 do 22 sata.