FMFS: Večeras Kongres - 'filmčina ispred svog vremena'

Festival mediteranskog filma Split u svom sedmom izdanju obara vlastite rekorde, četvrti dan za redom ljetno kino "Bačvice" bilo je rasprodano, a čak se i za projekciju nešto zahtjevnijeg filma "Ranjena" prikazanog u kinoteci Zlatna vrata tražila ulaznica više.

Utorak na FMFS-u započinje u 18 sati programom "Movie in Groovie" u sklopu kojeg se prikazuju dva glazbena dokumentarca "Oči u magli" i "Unplugged".  Istovremeno, u Galeriji umjetnina održava se tribina "Zajedno kontra barijera", na kojoj će biti priče o poteškoćama u svakodnevnom životu na koje nailaze mlade osobe s invaliditetom. To će biti idealan uvod u besplatnu večernju projekciju u Kinu Galerija (21.30 sat), prikazuje se španjolski dugometražni film "Little world”.

Palestinski "Omar", drama koja je bila nominirana za Oscara u kategoriji najboljeg stranog filma, sinoć je malo koga ostavila ravnodušnim, no samo do danas pošto na FMFS stižu dvije nove hrvatske dugometražne premijere.

Pobjednik festivala u Veneciji "Sacro Gra" prikazuje se u 19:30 sati u Zlatnim vratima, a igrano animinirani film "Kongres" s Robin Wright u glavnoj ulozi, za kojeg je filmski kritičar Marko Njegić napisao da je "filmčina ispred svog vremena", na Bačvicama u 21:30 sati.

Nakon filma DJ pult preuzima Damir Duplančić sa svojom glazbenom selekcijom za Izgubljenu generaciju.

ULAZNICE MOŽETE REZERVIRATI OVDJE

Najsretnije vodimo na "Kongres" besplatno. Dovoljno je na karte@split.com.hr napisati ime glavne glumice u filmu, a dobitnike ćemo o načinu preuzimanja ulaznica obavijestiti mailom.