FOTO natječaj - Advent u Splitu

Turistička zajednica grada Splita i Fotoklub Split organiziraju Javni poziv pod nazivom „FOTO natječaj - Advent u Splitu“ u okviru manifestacije pod nazivom „ZIMSKI AKVAREL- adventske i božićne svečanosti u Splitu 2018./2019.godine“. 
 
Javni poziv je otvoren za sve građane koji se bave fotografijom, amaterski i profesionalno. Najbolje fotografije nagradit će se novčanim nagradama, a bit će organizirana i izložba najboljih radova u Galeriji fotografije Fotokluba Split. 
 
Opis teme: 
„ZIMSKI AKVAREL- adventske i božićne svečanosti u Splitu 2018./2019.godine“ je koncept, koji se već godinama njeguje, a obuhvaća brojne kulturne, gastronomske i zabavne sadržaje u zimskom periodu. Ova manifestacija iz godine u godinu nudi sve bogatiji i raznovrsniji sadržaj s ciljem njegovanja tradicije obiteljskog i prijateljskog druženja za vrijeme adventskih svečanosti. Ovaj koncept osim programske sadržajnosti nudi izvrsnu priliku za fotografsko bilježenje specifičnih trenutaka adventskog šarenila i predbožićne radosti. 
 
Uvjeti sudjelovanja:
Fotografije se šalju isključivo putem online servisa za prijenos velikih datoteka (wetransfer, jumbomail i sl. – pošaljite mail u kojem će biti umetnut link na fotografije zajedno s vašim osobnim podacima) na e-mail adresu: info@fotoklubsplit.hr.
 
Fotografije trebaju biti u digitalnom obliku, najmanje veličine 3000 pixela na dužoj strani, u tiff ili jpeg formatu (high quality).
 
Naziv fotografije treba sadržavati ime i prezime autora/autorice, naziv fotografije kao i redni broj fotografije te godinu kada je fotografirana.
 
Pojedinac može poslati najviše do 10 fotografija. Pravo sudjelovanja imaju fotografije koje nisu snimljene ranije od 2012. god.
 
Svaki autor suglasan je da prijavom na foto natječaj “Advent u Splitu” njegove fotografije bez naknade mogu biti objavljivane na izložbi, katalogu, pozivnicama, web stranicama, društvenim mrežama, te ostalim medijima u svrhu promocije ovog Javnog poziva te za promotivne potrebe TZ grada Splita.
 
Fotografije za izložbu, kao i nagrađene fotografije, odabrat će žiri u sastavu: predstavnik TZ grada Splita, Grada Splita i Fotokluba Split.
 
Nagrade
Žiri će dodijeliti:
- jednu prvu u novčanoj vrijednosti 2.000,00 kn
- jednu drugu nagradu u novčanoj vrijednosti 1.500,00 kn
- jednu treću nagradu u novčanoj vrijednosti 1.000,00 kn
 
Kalendar:
Radovi se zaprimaju zaključno s datumom: 24. studenog 2018. 
Objava rezultata: 28. studenog 2018.
Izložba i podjela nagrada: 1. prosinca 2018. 
 
Zaštita osobnih podataka:
Prijavom na Javni poziv i učitavanjem fotografija autor daje suglasnost organizatorima Javnog poziva za prikupljanje, obradu i pohranu osobnih podataka u svrhu provedbe fotografskog javnog poziva “FOTO natječaj - Advent u Splitu". Podaci će se koristiti za identifikaciju fotografija te za obavijesti o rezultatima Javnog poziva, otvaranju izložbe te nagrada autorima.
Prikupljeni podaci neće biti prosljeđivani trećim osobama.