Fotografski natječaj “Kopilica i Istočna obala”

Fotoklub Split u suradnji s tvrtkom Media Val d.o.o. organizira fotografski natječaj “Kopilica i Istočna obala”.
Natječaj je otvoren za sve profesionalne fotografe kao i ljubitelje fotografije koji su uspješno fotografski zabilježili trenutno stanje i/ili potencijal Kopilice i Istočne obale.

Fotografski natječaj KOPILICA I ISTOČNA OBALA pokriva navedene teme:
-Trenutno stanje / Kopilica i Istočna obala
-Potencijal / Kopilica i Istočna obala

Kroz ovaj natječaj namjera je poticati kreativnost, napraviti podlogu za bolju komunikaciju budućih projekata u široj javnosti Splita, ostvariti dodatnu pozornost autora i javnosti na trenutno stanje Kopilice i Istočne obale te prikazati perspektivu i potencijal koji navedena područja imaju.
Izabrane fotografije od strane stručnog žirija predstavit će se kroz izložbeni postav u showroomu projekta.
Žiri u sastavu Maja Prgomet, nagrađivana fotografkinja i fotoreporterka, Damir Borčić, nagrađivani fotograf te Ane Radović, predstavnica tvrtke Media Val d.o.o. će od pristiglih radova odabrati najbolje fotografije za izložbeni postav, pritom vodeći računa o ideji, kompoziciji, kreativnosti, tehničkoj kvaliteti i kvaliteti prikaza zadane teme i njenoj kontekstualizaciji.

PRAVILA
Fotografski natječaj “KOPILICA I ISTOČNA OBALA” je javan i otvoren za sve profesionalne fotografe i ljubitelje fotografije, koji su fotografski zabilježili područja Kopilice i Istočne obale u vremenskom razdoblju od 1. rujna 2018. do 6. ožujka 2019. Za sudjelovanje na natječaju ne plaća se kotizacija.
Natječaj nije teritorijalno ograničen te mu mogu pristupiti svi autori bez obzira na godine, no autori/autorice mlađi od 18 godina mogu sudjelovati samo uz pisano odobrenje roditelja/staratelja.
Pristup temi je slobodan uz poštivanje osnovne ideje natječaja.
Svaki autor/autorica može poslati maksimalno 10 fotografija sa svake lokacije.
Fotografije mogu biti izvedene u kolor ili crno-bijeloj tehnici, no nije dopušteno stavljanje potpisa autora na fotografije. Fotografije trebaju biti u digitalnom obliku, najmanje veličine 4000 pixela po dužoj strani (300 dpi), u tiff ili jpeg formatu (high quality).
Naziv fotografije treba sadržavati ime i prezime autora/autorice, naziv fotografije kao i redni broj fotografije te datum kada je fotografirana. Npr. 1.Ivan Ivanovic_Kopilica_30.9.2018.
Nagrade:
Žiri će dodijeliti:
- jednu prvu u novčanoj vrijednosti 3.000,00 kn
- jednu drugu nagradu u novčanoj vrijednosti 2.000,00 kn
- jednu treću nagradu u novčanoj vrijednosti 1.000,00 kn

Rok predaje radova je 6.ožujka 2019 godine .

Fotografije se šalju isključivo putem online servisa za prijenos velikih datoteka (wetransfer, jumbomail i sl. – pošaljite mail u kojem će biti umetnut link na fotografije zajedno s vašim osobnim podacima) na e-mail adresu: info@fotoklubsplit.hr.

AUTORSKA PRAVA
Fotograf svojom prijavom potvrđuje da je ovlašten pristupiti natječaju KOPILICA I ISTOČNA OBALA te da će poštivati pravila Natječaja i ostalih prava vezanih za autorstvo i vlasništvo prijavljenih radova, moralnih i copyright prava, prava prikazanih osoba, imena, zaštićenih žigova i drugih umjetničkih radova na slici te da nije potrebno nikakvih dodatnih uvjeta ili dozvola za objavljivanje tih fotografija.
Fotograf svojim sudjelovanjem daje organizatorima predmetnog fotografskog natječaja neopozivo i neograničeno pravo korištenja prijavljenih fotografija, i to bez bilo kakve naknade. Time fotograf pristaje na vremenski, prostorno, dimenzijski i količinski neograničeno izlaganje svojih prijavljenih fotografija na izložbi, reproduciranje izloženih fotografija za potrebe marketinga i promocija, diskusija, objavljivanja na web stranicama, priopćenjima za javnost, specijaliziranim publikacijama, društvenim mrežama, te ostalim medijima , u bilo kojem elektroničkom, tiskovnom ili inom medij u svrhu promocije ovog natječaja i organizatora natječaja KOPILICA I ISTOČNA OBALA.
Svojim sudjelovanjem fotograf potvrđuje i da učitane fotografije ne podliježu pravima trećih strana; posebice da se sve prikazane osobe slažu s navedenim korištenjem i da se time ne krše prava zaštite osobnih podataka trećih strana. Svi radovi objavljeni u sklopu Natječaja moraju biti slobodni od prava trećih strana te drugih prava vezanih uz intelektualno vlasništvo, pravo na privatnost, pravo na upotrebu osobne fotografije, itd. Organizatori Natječaja nisu odgovorni za bilo koja potraživanja trećih strana vezano uz kršenje takvih prava.
Organizatori su slobodni, prema vlastitoj diskreciji, diskvalificirati poslane radove koji bi mogli predstavljati kršenje takvih prava te onemogućiti sudjelovanje fotografa koji je te radove poslao.

Zaštita osobnih podataka
Prijavom na fotografski natječaj “Kopilica i Istočna obala” i učitavanjem fotografija autor/autorica daje suglasnost organizatorima za prikupljanje, obradu i pohranu osobnih podataka u svrhu provedbe natječaja. Podaci će se koristiti za identifikaciju fotografija te za obavijesti o rezultatima natječaja, otvaranju izložbe te nagrada autorima. Prikupljeni podaci neće biti prosljeđivani trećim osobama.