Galerija umjetnina objavila natječaj za studente za program A4

Pravo pristupa na natječaj imaju studenti / studentice diplomskog studija Umjetničke akademije u Splitu, Umjetničke akademije u Osijeku, Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci i Likovne akademije u Zagrebu, u suradnji sa studentima / studenticama diplomskog studija Povijesti umjetnosti hrvatskih sveučilišta.

Natječaj se zatvara u nedjelju 11. lipnja 2017. godine, a razmatrat će se prijave poslane zaključno s tim datumom.

Prijavu zajedno podnose student / studentica navedenih umjetničkih akademija u suradnji sa studentom / studenticom povijesti umjetnosti.

Prijava obvezno uključuje:

  1. Pisani prijedlog maksimalne dužine 250 riječi
  2. Maksimalno 4 fotografije predloženih radova (u slučaju elektronske prijave maksimalna veličina svake fotografije je 500 KB)
  3. Potvrdu o studiranju obaju sudionika
  4. Ime profesora / mentora oba studenta

A4 povezuje studente diplomskog studija navedenih institucija u svrhu organiziranja izložbe koja će povezati buduće umjetnike / umjetnice i buduće povjesničare /povjesničarke umjetnosti iz cijele Hrvatske.

Odluku o dobitnicima natječaja donijet će peteročlani žiri sastavljen od 4 sudionika programa Fast Forward i 1 predstavnika Galerije umjetnina.

0 izdanje izložbe A4 održat će se u malom izložbenom prostoru Galerije umjetnina u studenom 2017. godine.

0 izdanje bit će skupna izložba koja će predstaviti po jedan par povezan sa svakom od navedenih umjetničkih akademija. 0 izdanje bit će prilika da sudionici predstave rad svojih institucija te da zajedno definiraju nastavak natječaja u razdoblju 2018. – 2022. godina.

Galerija umjetnina ne snosi produkcijske troškove umjetničkih radova, niti njihove opreme.

Galerija umjetnina snosi prihvatljive troškove transporta, putne troškove i dnevnice te organizira smještaj sudionika.

Prijave slati na Galerija umjetnina, Ulica kralja Tomislava 15, 21000 Split, ili na galerija-umjetnina@galum.hr