Gostovanje ukrajinskog dua Morra Ceramics u Splitu

Ukrajinski duo Morra Ceramics gostijr u Splitu od 1. do 14. kolovoza u kreativnom hubu Prostor (Plančićeva 2) u kojem će svakodnevno održavati radionice keramike.

Morra Ceramics je ukrajinski feministički keramički projekt koji su pokrenule Nastya i Iana. Spajaju keramiku s feminizmom i dijele priče sa svijetom o lijepim, jakim ženama ističući važnost učenja kako voljeti svoje tijelo i ne sramiti se "tabu" tema. Nastya i Yana su se početkom rata iz Harkiva doselile u Zagreb. U samo četiri mjeseca uspjele su otvoriti keramički studio u Hrvatskoj kako ne bi prestale raditi te kako bi pomogle svojoj zemlji.

Platforma “Culture Hub Croatia” ugostit će ih u umjetničkoj rezidenciji u kreativnom hub-u PROSTOR (Plančićeva 2, www.chc-prostor.com) od 1. do 14. kolovoza gdje će svi zainteresirani imati priliku sudjelovati na radionicama keramike u jutarnjim i poslijepodnevnim terminima.

Program započinje u ponedjeljak, 1. kolovoza u 19h kada će se u Prostoru održati neformalna prezentacija, razgovor i druženje s Nastyjom i Ianom.

Sudjelovanjem u njihovim radionicama ili prijavom na tečaj keramike izravno podržavate njihov rad. Možete odabrati sudjelovanje u određenim radionicama (koje se održavaju svakodnevno od 1. do 14. kolovoza) ili u cijelom tečaju (srijedom i subotom, od 3. do 13. kolovoza). Radionice se održavaju na engleskom jeziku.

Raspored je dostupan na poveznici: https://cutt.ly/TLki8RL

Za prijave i dodatne informacije svi zainteresirani mogu se javiti organizatorima na: info@culturehubcroatia.hr