Graffiti na Gradele i ove godine u Bolu

Graffiti na Gradele regionalni je art festival koji će se ovoga ljeta, od 27.-29.7., po četvrti put održati u Bolu na Braču. Festival se ponovno održava na nekoliko lokacija, a prva od njih je bolska “Fabrika” gdje će se kao i prošlih godina iscrtavati 25-metarski zid.

- Ponovno ćemo na par dana oživjeti i iscrtati napuštenu infrastrukturu hotelskog kompleksa “Bijela kuća”, koja je ujedno i lokacija na kojoj će se ove godine izvoditi cijeli glazbeni program te skateboard natjecanje. Ostale aktivnosti odvijat će se u prostorijama Doma kulture Bol, u caffe baru ''Batuda'' te u ljetnom kinu ''Bol'' - stoji u najavi organizatora.

Uz graffiti aktivnosti pripremili su i glazbeni program, koji predvode Bvana i Lider iz Beograda te High5 iz Zagreba, a publika će premijerno imati priliku čuti preview albuma splitskog dvojca VRH-a i Oreba, poznatijih kao članova hip hop grupe Kiša Metaka. Podržat će ih sinjski rap sastav 6wild te lokalni MC Marchello Mede.

Program će biti popraćen i DJ setovima izvođača koji su već nastupali na raznim popratnim događajima u sklopu Graffiti na Gradele festivala. To su: DJ Oliver iz Krankšvestera, VRH i Oreb iz Kiše Metaka, DJ Pedo, Tru Skool kolektiv (back2back) iz Sarajeva te Fat Ivy iz Baraka kolektiva.

Festival je u potpunosti besplatan i ulaznice se ne naplaćuju ni za jedan dio programa, a više informacija možete pronaći na: www.fb.com/GraffitiNaGradele