Help-Portrait sedmu godinu zaredom u Splitu

U organizaciji Fotokluba Split, 16. i 17. prosinca 2017. održat će se Adventski Help-Portrait Split, gdje splitski tim sedmu  godinu zaredom sudjeluje u ovom globalnom pokretu.

Članovi splitskog Help-Portait tima tradicionalno će posjetiti Dom za djecu"Miljenko i Dobrila"(17.12.2017.), te će po peti  put organizirat fotografiranje i u Fotoklubu Split (16.12.2017.).

Help-Portrait projekt osmislio je i pokrenuo poznati američki celebrity fotograf Jeremy Cowart sa ciljem da fotografi svojim umijećem i voljom pruže priliku, najosjetljivijim skupinama društva, da se na taj dan osjećaju lijepi i važni. Na taj način fotografi društvu vraćaju dio onoga što su sami primili. Ideja je prerasla okvire lokalnog djelovanja i proširila se na cijeli svijet. Na dan održavanja akcije, na određenim lokacijama postavit će se montažna fotografska studija, a tim volontera pobrinuti će se da svi zablistaju na fotografijama. Fotografije se odmah printaju i daju ljudima koji su se fotografirali.

Fotografije nastale na Help-Portraitu nisu namjenjene daljnjoj distribuciji ni samopromociji fotografa već one isključivo ostaju u vlasništvu onih koji su se fotografirali. Ovom akcijom ne promovira se besplatna fotografija, već vrijednost dobre fotografije.

Splitska Help-Portrait ekipa poziva Vas da u subotu ,16.12.2017. u vremenu od 10:30 do 19 h,uzmete za ruku momka,curu, prijatelja, prijateljicu,mamu, tatu, baku, djeda… i posjetite Help-Portrait studio koji će se nalaziti u Fotoklubu Split (Marmontova 5), a oni će Vam pokloniti zajedničku fotografiju.

Pokrovitelji: Turistička zajednica grada Splita,City Center one Split, Dolcemania, Mirakul Pizza i Kid's Jungle igraonica

Help-Portrait Split pratite na službenoj Facebook stranici www.facebook.com/Help.Portrait.Split

Facebook event: https://goo.gl/wFozkX