HNK Split započelo s upisom pretplata za kazalšnu sezonu 2019/20

Hrvatsko narodno kazalište Split započelo 1. listopada s upisom pretplata za sezonu 2019/20. Dosadašnji pretplatnici svoja mjesta u kazalištu mogu sačuvati obnovom svojih pretplata do 16. listopada, a upis pretplata trajat će sve do 16. studenog.

HNK Split za ovu sezonu nudi devet različitih pretplatnih ciklusa prilagođenih ukusima publike u cjenovnom rasponu od 1040 – 368 kuna koliko, ovisno o kategoriji sjedala, košta mjesto u ciklusu Premijerna pretplata 1 u kojem je ponuđeno osam naslova do iznosa od 180 kuna koliko treba izdvojiti za cikus Teatar mladih. Posebna vrsta pretplate je Otvorena pretplata kojom se, za razliku od ostalih ponuđenih ciklusa, ne kupuje određeno mjesto za unaprijed definirane naslove, već pravo na kupovinu ulaznica za deset predstava po vlastitom izboru tijekom kazališne sezone po znatno povoljnijim uvjetima nego u slobodnoj prodaji.

„Sezona HNK Split ove se godine prije svega bavi splitskim i dalmatinskim temama, ali to je ne čini nimalo isključivom u odnosu na Hrvatsku i svijet. Jer duh Mediterana kojim odiše ova sezona, bogata zanimljivim naslovima i uzbudljivim kazališnim očekivanjima, duh je suvremenog svijeta“ ističe, između ostalog, u prigodnom uvodnom slovu nove sezone intendant Kazališta Srećko Šestan. Na programu je osam novih, premijernih opernih, dramskih i baletnih naslova. U opernom programu to su Verdijevi belkantistički biseri Rigoletto i Lombardijci pod ravnanjem maestar Ive Lipanovića i u režiji Dražena Siriščevića, odnosno Roberta Boškovića. U dramskom će programu na velikoj sceni premijerno, u režiji Marija Kovača, igrati drama Lepurica koju je, po motivima drame Pigmalion, napisala Ana Prolić smjestivši je u Split, te nostalgični jukebox mjuzikl Bambina po tekstu Ane Tonković Dolenčić i uz glazbu Nene Belana kojeg će režirati Krešimir Dolenčić. Na maloj ćemo sceni premijerno moći gledati drame Laponija suvremenih katalonskih autora Marca Angeleta i Cristine Clemente u prijevodu i režiji Nenni Delmestre, kao i Povratak Harolda Pintera koji će na scenu postaviti redateljica Nina Mitrović. Balet HNK Split nam, pored kazališne premijere suvremene plesne predstave Piazzolla/Stravinski, uspješnice sa 65. Splitskog ljeta, djelo petorice europskih koreografa mlađe generacije, donosi i svjetski hit Preprodavač (Monger) koji će na splitsku scenu postaviti proslavljeni američko-izraelski koreograf Barak Marshall.

Pored pretplatničkog ciklusa Premijerna pretplata 1, kojim se kupuju ulaznice za svih šest premijera na velikoj sceni Kazališta, jedno dramsko gostovanje i Božićni koncert, tu su i ciklusi Premijerna pretplata 2 i 3 sa sedam uključenih baslova, ciklus Obiteljska pretplata subotom u 18 s pet naslova, Studentsko-umirovljenička pretplata u koju je uključeno u šest naslova koliko je i u Popularnoj pretplati. Dramska pretplata donosi ulaznice za pet naslova, a ciklus namijenjen mladoj publici Teatar mladima ima pet uključenih naslova.

Posebna je vrsta pretplate ciklus Otvorena pretplata. Za razliku od ostalih pretplatničkih ciklusa, kupovinom kupona Otvorene pretplate pretplatnik ne kupuje određeno mjesto za unaprijed definirane naslove, već stiče pravo na kupovinu ulaznica za deset predstava po vlastitom izboru tijekom kazališne sezone po znatno povoljnijim uvjetima nego u slobodnoj prodaji. Cijena jednog pretplatničkog kupona je 200 kuna, a na njemu je deset odrezaka. Svaki odrezak omogućava kupovinu jedne ulaznice na dan izvedbe po cijeni od deset kuna i to neovisno o kategoriji sjedala. Pretplata vrijedi za sve izvedbe osim za premijerne i gostujuće, te izvedbe Božićnog i Novogodišnjeg koncerta. 

Status pretplatnika nudi brojne pogodnosti. Za gotovinsko plaćanje omogućava se popust od 10% za gotovinu (za sve cikluse osim Premijerne pretplate 1). Cijena ulaznice nabavljene u sklopu pretplate je čak 10 – 70% niža od redovne cijene. Moguće je plaćanje u tri obroka putem kreditnih kartica. Pretplatnici također ostvaruju pravo na dodatni popust kod kupnje ulaznica van pretplatnih ciklusa, dostavu programa na kućnu adresu, osigurano mjesto tijekom cijele kazališne sezone.

Pretplate za kazališnu sezonu 2019/20 HNK Split individualni pretplatnici mogu kupiti na blagajni Kazališta od ponedjeljka do petka u vremenu od 9 – 20h, te subotom od 9 – 12 te 18 – 20h. Tvrtke, škole, udruge i ostali pretplate za grupne posjete mogu dogovoriti i ostvariti u Uredu prodaje HNK Split od ponedjeljka do petka od 8 – 15h. Po prvi put se pretplate mogu kupiti i online na web stranicama HNK Split - https://www.hnk-split.hr/pretplate. Kontakti: Blagajna tel. (021)306908, e-mail blagajna@hnk-split.hr; Ured prodaje tel. (021) 347377 i 306915, e-mail prodaja@hnk-split.hr