Horror House Project: Salto Mortale

Pozivamo vas na jedinstvenu izvedbu predstave suvremenog cirkusa "Horror House Project" na tajnoj lokaciji u Splitu za pet gledatelja po izvedbi!

Trilogija “Horror House Project” predstavlja pogled cirkuskog umjetnika na život i materiju od koje je život satkan. Egzistencijalna rubnost, politika, želje i snovi, neke su od tema koje obrađuje s namjerom da uvuče gledatelja u suvremenu cirkusku svakodnevnicu.

Prvi dio - “Salto Mortale” predstavlja osobni pogled autora na umjetnost cirkusa, kao borbe čovjeka i gravitacije, sna i jave, projekcija uma i tjelesnih ograničenja, nemogućeg i mogućeg. «Salto Mortale» pokušava publici dočarati niz situacija iz kojih se, kroz kolažne tekstualne formate, audio-video efekte i vertikalnu koreografiju prikazuju upravo rubne situacije rada cirkuskih umjetnika. Kroz pet postaja ovog putovanja autori pričaju neke svoje, neke tuđe i poneku zamišljenu priču. Svaku priču smještaju u prostor i vežu uz rekvizit blizak umjetniku koji je priča; mobilna kućica, sanduk, zid, zastor, uže...

"Salto Mortale" je doživio svoju premijeru u Zagrebu, kroz 6 uzastopnih izvedbi u ožujku 2020. U 5 rezidencijskih dana u Splitu, na tajnoj lokaciji, autori/izvođači adaptiraju izvedbu za eksterijer u kojem će je izvesti za splitsku publiku.

Predstava će biti izvedena šest puta, 29. i 30. srpnja 2020. godine u 21:00, 22:00 i 23:00 sata.

Svaka od izvedbi predstave "Horror House Project" izvodi se ispred 5 gledatelja/ica koji zajedno s izvođačima prolaze sve korake ove predstave.
S obzirom na zajednički boravak u manjem prostoru izvedbe, a u skladu s epidemiološkim mjerama u cilju sprječavanja širenja COVID-19 bolesti, grupu isključivo MOGU činiti osobe koje se i inače druže, žive ili rade zajedno - obitelji, prijatelji, kolege, ... Molimo da poštujete ovo pravilo i ponašate se odgovorno.
Cijena grupne ulaznice je 250,00 kn.
Obrazac za rezervaciju datuma i termina za grupe: https://forms.gle/iFGcnXUVLmQ1gB5A9

Osim grupa "Pet prijatelja u cirkusu" :), svaku od izvedbi može pogledati i 20 osoba (poznanika/nepoznanika) koji imaju uobičajnu ulogu nijemih promatrača u publici.
Cijena ulaznice je 30,00 kn.
Obrazac za rezervaciju ovih mjesta, datuma i termina je ovdje:
https://forms.gle/DW6QcpZx1cn8d5jx8

Rezervacije su obavezne, a karte se plaćaju na ulazu na lokaciju.
Nakon rezervacije termina, na e-mail ćete dobiti upute o lokaciji izvedbe predstave!

Autori: Jadranka Žinić Mijatović & Nikola Mijatović Bangavi
Izvode: Petra Bokić, Jadranka Žinić Mijatović, Nikola Mijatović Bangavi
Svjetlo / Zvuk: Jasmin Dasović
Majstor za mobilne kućice: Damien Daille ViVi
Dekorativna scenografija: Jelena Đanko
Uređenje interijera mobilne kućice: Petra Bokić, Jadranka Žinić Mijatović, Nikola Mijatović, Marin Remić
Ilustracija / Animacija / Oslikavanje objekta: Marin Remić
Majstor varioc: Maxime Weinmann
Video kolaž: Josip Visković
Glazbeni kolaž: Igor Ivanković
Grafički dizajn: Ruta
Glasovi u OFF-u: Iskra i Viktor Mijatović
Produkcija: Cirkorama 2020.

Horror House Project su podržali: Zaklada Kultura nova, Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Ured za kulturu Grada Zagreba, Pogon – zagrebački centar za nezavisnu kulturu i mlade kroz program Pogonator – inkubator suvremenog plesa i kazališta 2020.
Izvedba u Splitu realizira se uz financijsku podršku Ministarstva kulture Republike i Grada Splita. Rad kolektiva ROOM 100 podržala je Zaklada Kultura nova.