Hrvatska premijera španjolskog filma godine večeras na Bačvicama

Na Festivalu mediteranskog filma Split ovog četvrtka se u ljetnom kinu "Bačvice" u 21:30 sati prikazuje jedan od najiščekivanijih naslova - španjolski film "Močvara". U pitanju je izuzetan triler redatelja Alberta Rodrigueza, koji je za "Močvaru" dobio deset nacionalnih filmskih nagrada Goya uključujući one za najbolji film, redatelja, scenarij i glavnog glumca. Film radnjom i odabirom likova podsjeća na HBO-ovu hit seriju "True  detective", ukratko, u pitanju je hrvatska premijera naslova kojeg ne smijete propustiti.

Od 19 sati u kinoteci "Zlatna vrata" prikazuje se eksperimentalni film Sandre St

erle "Utvrda Utopija" koji će poslužiti kao uvertira za dokumetarac "Cenzurirani glasovi" redateljice Mor Loushy koji je bio u programu Sundancea i Berlina.

Treće festivalsko kino i dalje nudi besplatan program, ovog četvrtka od 21:30h u Galeriji umjetnina prikazuju se filmovi iz projekta "Operacija kino". U pitanju je međunarodni projekti šest filmskih festivala u Europi koji rade na revitalizaciji kino programa u manjim gradovima. Kako je FMFS od prošle godine dio ove mreže s projektom "Kino Mediteran", u kino Galeriji biti će prikazani najbolji kratki filmovi partnerskih festivala.