Izložba Dajane Džafo “Sjećanja” u splitskoj Galeriji umjetnina

Izložba grafika Dajane Džafo “Sjećanja” otvara se u petak, 17. prosinca u 19 sati  u splitskoj Galeriji umjetnina.

Novi ciklus grafika umjetnice Dajane Džafo zamišljen je kao kolaž njezinih osobnih sjećanja, ali kako naglašava ne nužno nastalih na temelju stvarnih priča ili događaja iz prošlosti. Ona su apstraktna, intuitivna i predstavljaju širok dijapazon manifestacija poput slika, misli, želja, emocija, osjećaja i sl. Ako o pojmu sjećanja ne promišljamo isključivo kao činu kojim se svjesna stanja prošlosti ponovno javljaju u svijesti, već ga pokušamo interpretirati kroz nesvjesni dio ljudske osobnosti koji nije u dodiru sa stvarnošću, logikom ili društvenim normama približit ćemo se Dajaninoj poetici izraza u ovoj igri slaganja asocijativnih formi. (iz teksta Ivane Vukušić)

Dajana Džafo rođena je 1988. godine u Splitu. Po završetku srednje Škole likovnih umjetnosti u Splitu upisuje Filozofski fakultet u Splitu, a 2013. stječe titulu prvostupnice Povijesti umjetnosti i Filozofije. Iste godine upisuje Umjetničku akademiju u Splitu gdje 2019. diplomira sa zvanjem mag. edu. Likovne kulture i likovne umjetnosti sa specijalizacijom iz grafike u klasi profesora Edvina Dragičevića. Od 2019. godine članica je Hrvatske udruge likovnih umjetnika. Voditeljica je nekoliko umjetničkih projekata i radionica. Do sada je realizirala dvije samostalne i sudjelovala na više skupnih izložbi.

Više o izložbi: 
https://galum.hr/izlozbe/izlozba/1740/


Projekt je financiran sredstvima Grada Splita, Turističke zajednice Grada Splita i Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske. 

Pri ulasku u muzej obavezno je pokazati COVID potvrdu.