Izložba fotografija „Hrvatska: zemlja utočišta“ u Staroj gradskoj vijećnici

U utorak, 6. lipnja 2017. u 12 sati u Staroj Gradskoj vijećnici otvara se  izložba fotografija „Hrvatska: zemlja utočišta“ koju organizira Udruga „MI“ – Split u sklopu projekta Creating Welcoming Communities koji provodi uz financijsku podršku i suradnju s Agencijom UN-a za izbjeglice u RH - UNHCR Hrvatska. 

Izložba nam donosi priču o Wissamu i Aliju, dvojici iračkih izbjeglica koji su, nakon što su vraćeni iz Austrije, sreću i budućnost odlučili graditi u Hrvatskoj. Suočeni s devastirajućom situacijom u vlastitoj zemlji, oba su muškarca odlučila okušati sreću i izgraditi živote u Europi, uz nadu da će im se s vremenom pridružiti i njihove obitelji.

Njihova priča opisuje boravak u Austriji, dolazak u prihvatilište Porin, proces odobravanja azila te potragu za „normalnim“ životom u Hrvatskoj.

Izložba je postavljena povodom obilježavanja Svjetskog dana izbjeglica 20. lipnja. Diljem Hrvatske u ovom će periodu biti organizirane različite promotivne i edukativne aktivnosti s ciljem senzibilizacije i edukacije javnosti. 

Izložbu možete pogledati do 10.lipnja.