Izložba ''Svjetlo Božića'' u Staroj gradskoj vijećnici

Otvorenje izložbe ''Svjetlo Božića''   zakazano  je za 13. prosinca  u 20:00 h u Staroj gradskoj vijećnici

Božićna izložba u Splitu, u organizaciji HULU-a, Grada Splita, Turističke zajednice grada Splita i Alliance Francaise okupila je pedeset umjetnika, najvećim brojem iz Splita, odnosno Dalmacije, ali i Zagreba, Dubrovnika, Širokog Brijega...

“Slikari i kipari raznih generacija (Mile Skračić, Josip Botteri Dini, Kuzma Kovačić, Nives Čičin Šain, Momčilo Golub...) inspiraciju su našli u Evanđelju, temama kojima su posvetili ili veći dio opusa ili tek neko od svojih ostvarenja, pristupajući im umjetničkim i ljudskim entuzijazmom. Split u božićnim i adventskim danima, grad je posebnog šarma, a ova izložba duhovno je obogaćenje blagdana. Izložba Svjetlo Božića bez nametljive režije, ukrućenosti koncepcije, brani poglede umjetničkih vlastitosti, nesumnjiva je potvrda vrijednosti suvremene hrvatske sakralne umjetnosti, njenih potencijala, kako afirmiranih umjetnika, tako i onih koji istinski obećavaju.”, navodi u predgovoru kataloga kustos izložbe Stanko Špoljarić.  

Radovi se mogu pogledati do 6. siječnja 2017. u Staroj gradskoj vijećnici na Pjaci i Alliance Francaise u Marmontovoj ulici.