Izložbe 'Sanja Iveković: Dvostruki život' i 'Širite ženski svijet!' u MKC Split

U ponedjeljak, 9. rujna, u 19 sati, u Multimedijalnom kulturnom centru u Splitu otvaraju se dvije izložbe nastale u produkciji HDD galerije – retrospektiva grafičkog dizajna Sanje Iveković 'Dvostruki život: dizajn, umjetnost, aktivizam' koja je izvorno predstavljena u HDD-u prošle godine, te izložba 'Širite ženski svijet! Dizajn progresivnih ženskih časopisa 1934. – 1946.'.

Gostovanje izložbi u Splitu organiziraju Platforma 9.81 i MKC Split s partnerima HDD-om i DVK UMAS. Uz otvorenje održat će se i vodstva kroz izložbe.
 
Izložba Sanja Iveković – Dvostruki život: dizajn, umjetnost, aktivizam predstavlja nam na jednom mjestu pregled grafičkog dizajna Sanje Iveković, prvenstveno u području oblikovanja knjiga i plakata, ali i vizualnih identiteta, televizijskih grafika itd, nastalih od početka 70-ih do kraja 90-ih godina, kao i nekoliko umjetničkih projekata u kojima upravo dizajn igra važnu ulogu. Kustosi izložbe su Marko Golub i Dejan Kršić.
 
Više o ovoj temi pročitajte u tekstu istih autora Grafički dizajn i umjetničke strategije Sanje Iveković ovdje.
 
Na katu galerije istovremeno će se otvoriti izložba Širite  “Ženski svijet”! ● Dizajn progresivnih ženskih časopisa u periodu 1934. – 1946. Izložba tematizira publikacije feminističkih udruženja tiskane od sredine 30-ih do prvih poratnih godina, polazeći od domaćih primjera kao što su “Žena danas”, “Ženski svijet” i “Žena u borbi”, ali i komparirajući ih s istovremenim, međunarodno utjecajnim, srodnim svjetskim primjerima poput francuskog časopisa “Les Femmes” i američkog „The Woman Today“. Autorica izložbe je Barbara Blasin.
 

Organizatori: Platforma 9.81, MKC Split  i Hrvatsko dizajnersko društvo s partnerom DVK UMAS